Azt meg tudnám nézni, valahol, hogy az idei évre mennyi kiadásról van lejelentett számlánk?
Azt meg tudnám nézni, valahol, hogy az idei évre mennyi kiadásról van lejelentett számlánk?
Illetve minden ilyen számlát átadtunk a könyvelőnek (kiadás, névre szóló számlák), de mintha valami nem stimmelne.
Mi 4 napon belül lejelentünk minden kiállított számlát. Van olyan rendszer, ahol utánnakérdezhető az utánunk lejelentett számlák összege az idei tárgyévre?
onlineszamla.nav.gov.hu
Ott a bejövő számlák is lekérhetőek, látsz minden részedre lejelentett számlát. 10.01-től már a pénztárgépeseket is szerencsére.
1#
Köszönöm. Szuper volt.
Kimaradt a könyvelőnek egy nagyobb számla vagy csak elfelejtette.
De így a havi lekérdezhető listából már megett.
3#
Mindig jön a számlákért.
(Navos listán volt, de valahogy kimaradt. Pedig szerintem átadtuk a könyvelőnek. Jó megvan a másolata is.)
(Néha én sem értem őt. Mondjuk a könyveléshez se nagyon értek.)
Egyébként érdekes az online számla rendszer is, mert év elejéröl nem jelenítette meg az üzemanyag számlákat meg egyébb kisebb pénztárgép számlákat. -->10.01-töl már a pénztárgépekét is, ahogy írták. De azokat meg nem tudhatja a nav importból.?
A pénztárgéppel kiállított számlák csak 10.01 után látszódnak a nav online számlarendszerében. Ez így alakult, de mi örülünk, hogy már ott vannak :)
Amúgy az oké, hogy megy a számlákért, ezzel nincs is gond. De manapság úgy kellene működnie a könyvelésnek, hogy a könyvelőprogram össze van kötve a navval, onnan importálja a számlákat a könyvelő. Az így letöltött importállományt egyezteti a papír alapú számlákkal. Így a minimálisra csökken a kimaradt számlák száma (ahogy fentebb is lett írva, külföldi számlák nincsenek ugye a rendszerben, meg még mindig sokan vannak kézi számlatömbbel, akik nem jelentik a számlákat sajnos, azok sem látszódnak nyilván). Legalábbis nálunk így működik. Mondjuk a legtöbb cég nem is adja már át papír alapon a számlákat, a tárhelyünkre feltöltik és ennyi, mindenkinek egyszerűbb így. De persze ízlések és pofonok, hogy ki hogy szeret dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!