Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van-e TB fizetési kötelezettsé...

Van-e TB fizetési kötelezettség, abban az esetben, ha havonta több nap lejelentett munkaviszony van? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

TB fizetés kapcsán, ha minden hónapban egy cég néhány napra bejelent, mint munkavállalót, akkor a havi 4-5 napos lejelentés után a 45 napos türelmi idő elindul?

2 éve foglalkoztatnak így és levelet sem kaptam, a NAV-tól, hogy tartozásom lenne, illetve orovsnál is elláttak és át is jelentkeztem másik orvoshoz azóta, aki ugyancsak mindent rendben talált a rendszerben, de azért nem vagyok egészen nyugodt... Esetleg ha valaki jártas a témában, nagyon-nagyon megköszönöm ha válaszol!

2016. jún. 23. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Naponta jelent be vagy szerzodesed van 5 napra?

Nem mindegy.

Számodra semmikép nincs 45 nap tb a munkaviszonyod után, csak 5 nap!

2016. jún. 23. 16:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Megbízási szerződéssel dolgozom, és 4-5-6 (változó) napokra jelentenek le.
2016. jún. 23. 17:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Ügyfélkapun ezt ellenőrizheted, h aktív-e a kártyád, és a tb-t is.
2016. jún. 23. 18:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha a megbízási szerződésed alapján járó díjad meghaladja a tövényi határt (minimálbér 30%-a, egy napra ennek 30-ad része), akkor biztosítottá válsz ezekre a napokra.
2016. jún. 23. 19:54
 5/9 anonim ***** válasza:

A türelmi idő nem indul újra mindig (akkor mindenki ezt csinálná). Egyszer 30 napig voltam vállalkozó két szüneteltetés között, a szüneteltetéstől azonnal kellett fizetnem a tb-t.

A NAV-nak nem szokása elkapkodni a dolgokat, öt év alatt évül el a tartozás, majd négy év tizenegy hónap múlva észreveszik és rábsszák a kamatot.

2016. jún. 23. 20:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Néztem ügyfélkapun keresztül, minden aktív, sőt tavaly mielőtt még ez kezdődött volna át is utaltam egy havi díjat, az azóta is adózói többletként szerepel a számlámon...Ahogy fentebb írtam orvosnál is voltam, sőt átjelentkeztem és ott sem volt gond.

Adóbevallást is küldtem erről, azt is elfogadták. Ezért nem értem a dolgot. Illetve azt is tudom, hogy ha valaki nem fizeti akkor kap egy szép kis számlát, hogy ennyit és ennyit utaljon át, de hozzám ilyen nem érkezett. Csekket sem küldtek, hogy fizessem, pedig leadtam ügyfélkapun korábban, hogy én fizetem a tb-t(Mellette egyébként estis diák voltam most 3 évet, de tb szempontból tudom, hogy csak a nappali számít). Ezért nagy a dilemmám.

2016. jún. 24. 15:59
 7/9 anonim ***** válasza:
A biztosítási jogviszonynál is nézted? Ott írná, hogy ki fizet utánad tb-t. Hátha kiderül. (Ügyfélkapu)
2016. jún. 24. 16:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Hiába nézel ebevet, mert ha nem jelentkezel be eü szolg járulék fizetésére, a nav nem írja elő magától. Be kell jelentkezned, és minden hó 12-ig be kell fizetned azh előző hóból annyi napra, ahány napon nem voltál biztosított a megbízás mellett.
2016. jún. 24. 16:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, ott azt a helyet írja, ahol a megbízásival alkalmaznak. Csak tényleg az a furcsa, hogy aki nem fizet tudtommal kapja a levelet a tartozásról, nálam meg semmi gond nincs az orvosi ellátással kapcsolatban, főleg így, hogy épp át is jelentkeztem 2 hónapja másik orvoshoz, és biztosan szóltak volna ha villognék, hogy nem fizetem.

Ebeven anno még 2013-ban beadtam, hogy fizetem magam után, csak aztán nem küldtek csekket ahogy elindult ez a megbízási dolog. Létezik, hogy automatikusan törölték a járulék fizetési kérelmet? Azt hiszem nem kerülhetem el a néhány órás sorban állást, mert az ügyfélkapuban kezdek nem bízni...

2016. jún. 28. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!