Tényleg a magasabb jövedelemmel rendelkezőknek nem kell szochot fizetni?
Úgy tudom bizonyos jövedelem fölött nem kell szochot fizetni.
Elég durva, hogy nem az alacsonyabb jövedelműeknek nem kell.
9: egész egyszerűen nem érted.
Keres Béla 100 ezer bruttót, fizet 10 százalék adót, tehát 10 ezret. (Az érthetőség kedvéért hoztam ezeket a számokat, hogy egyszerűbb legyen.)
Keres Pista 600 ezer bruttót, 10 százalék az adó, az 60 ezer lenne. De 50 ezer a maximum, így ő annyit fizet.
Akkor Pista vagy Béla fizet több adót?
Akkor egy másik példa:
Béla 500eFt bruttt keres, aminek a 10%-a adó, tehát 50eFt.
Pista 900eFt-ot keres, aminek 10%-a 90eFt lenne, de mivel a max 50e, ezért ő is annyit fizet.
Mindenesetre a szochónál én úgy értem, hogy akinek a jövedelemhatár fölötti a jövedelme az nem a maximumot fizeti szochóból hanem egyáltalán nem kell fizetnie, bár ez nem egyértelmű.
Mindenesetre a szochónál én úgy értem, hogy akinek a jövedelemhatár fölötti a jövedelme az nem a maximumot fizeti szochóból hanem egyáltalán nem kell fizetnie, bár ez nem egyértelmű.
Rosszul értetted. De nem baj, csak akkor nem kell a semmin hőbörögni.
Pontosan így értettem, hogy egy jövedelemhatár fölött semmit sem kell fizetni.
A befektetéseknél egyáltalán nem azonosak a feltételek, mert aki 100 millióért vesz részvényeket enyhén több osztalékot fog kapni, mint aki 100ezerért!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!