Mérnökként vagy más diplomával rendelkezők, ti se találtok állást január óta?
Nem sajnos. Pedig msc-m van.
Vagy nem irnak vissza.
Vagy visszairnak hogy nem. Interju nelkul.
De a kedvenc amikor interju volt telefonon. Azt mondtak tuti frankon visszaszolnak majd. Erre behivtak ra par hetre a volt csoporttarsam es ot sem vettek fel nekem pedig nem szoltak. 😂
Újra kell értékelni. Pl. reális bérigényt határoztál-e meg? Mik a visszajelzések? Nem lenne-e érdemes lejjebb adni ezt az igényt, hogy bekerülj valahova, legyen tapasztalatod és szép lassan elkezdhesd felküzdeni?
Azokban a szektorokban, amiket érintett a járványhelyzet, visszaesett a termelés, ott az újraindulásnál nyilván újragondolják, hogy kire van szükség és kire nincs.
Sajnos egy pályakezdő mással nem igen tud a piacon labdába rúgni, minthogy érdeklődő és sokkal alacsonyabb a bérigénye, mint egy tapasztalt szakembernek. Ha valamelyik hibádzik, akkor nem téged fognak választani.
Amikor meg már tapasztalt vagy, az okoz fejtörést, hogy hogy lődd be a bérigényed, hogy az megérje neked a tapasztalatoddal és tudásoddal, mégis eltudd adni magad, hogy ne egy olcsóbb pályakezdőd válasszanak helyetted, akit majd kedvükre betanítanak.
Én adtam be állami helyre is, ahol olyan a fizetési szint, hogy egy tapasztalt személy odamenjen, mert van több lehetősége. Ilyen helyen kötöttek bele abba, hogy pályakezdő vagyok.
Szóval marad a folyamatos próbálkozás. Pl. most van egy hirdetés a városban, ahol élek. Arra jó lenne, hogy gyűjtsek egy kicsit, de nem az a hely, ahol életem végéig lennék.
5 vagyok. Természetesen tudom, én is voltam hasonló helyzetben. Úgy indultam neki, hogy nettó 180-200 ezer körül szeretnék keresni, csak akkoriban (5-6 éve) még sokszor a nettó 120 ezres bérigényemre is azt mondták Budapest környékén pályakezdőként, hogy nevetségesen sokat kérek, én meg csak pislogtam. Végül aztán amikor 150-et ajánlottak, szélsebes iramban költöztem a szüleimtől, vidékről. Nem mondom, piszkosul nehéz volt az első időszak. Kigazdálkodni is mindent, meg egyáltalán feldolgozni, hogy ennyit érek. Viszont tudtam, hogy ez csak átmeneti és szerencsére tényleg így lett. Ma alkalmazottként több, mint a háromszorosát keresem, így maximálisan megérte anno lejjebb adni az igényeimet.
Csak azért vázoltam fel az előzőeket, hogy lásd, hogy már ezek a döntések is megalapozhatják azt, hogy merre tovább, illetve hogy érdemben sosem lesz egyszerű belőni az értéked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!