Az lehetséges, hogy egy munkáltató, akkor is fizeti a TB-t (ESZO), ha már nem dolgozik ott az ember, mi ennek a következménye, vagy, ha nem a cég, akkor ki fizeti, ha az én befizetéseim többlettként jelennek meg?
Évek óta fizetem magam után a TB-t - ESZO Egészségbiztosítást. (mint szellemi szabadfoglalkozású) Kapom is az egészségügyi ellátást problémamentesem. Nemrég arról értesített a NAV, hogy túlfizetésem van, nem is kevés. Kiderült, hogy az általam befizetett TB díjjak halmozódtak fel.
De akkor, mire kapom az egészségügyi ellátást? Lehetséges, hogy a legutóbbi alkalmazotti állásom munkáltatója fizeti? Ha nem ők, akkor ki? Ha pedig senki, miért nem jelenik meg a rendszerben, hogy nincs fizetve a TB-m?
Befogok menni a NAV-hoz! De jó lenne felkészülten menni, tudni, mire számíthatok ebben az estben. (?)
Természetesen, múlt ősztől az új NAV számlaszámra megy a havidíj. Tehát, nem az a gond állt elő, hogy a régi számlaszámra utalnám. (habár, akkor is jeleznie kellene a rendszernek, hogy nincs befizetve, ha rossz számlára menne)
Igen, le lett jelentve. Személyesen voltam bent a NAV-nál akkoriban.
(Hol lehet megnézni ügyfélkapuval a jogviszony lezárását, állapotát?)
Engem 7 éve elfelejtettek kijelenteni. Azóta is úgy néz ki, mintha ott dolgoznék és senki nem reklamál a járulékért.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!