Milyen következmények lesznek rám nézve, ha a munkáltatóm nem fizeti be utánam a járulékokat, holott a bérpapíromon levonásra kerülnek?
két lehetőség van.
Az egyik, hogy be vagy jelentve rendesen, de nem fizetik be utánad a pénzt. Ebben az esetben téged hátrány nem érhet, a jogosultságod megvan. (viszont ilyenkor az apeh rámászik a cégre, úgyhogy ez hosszútávon nem nagyon tartható állapot)
A másik, hogy te csak azt hiszed, hogy be vagy jelentve a papírt meg csak "falból" kapod. Ebben az esetben gyakorlatilag semmire nem vagy jogosult, mert hivatalosan nincs munkaviszonyod. (Ez az állapot elvileg bármeddig fenttartható, mert csak egy munkaügyi ellenőrzéssel bukhatnának le)
Dehogynem tudhatod!
Ha megalapozott a gyanúd,kérhetsz JOGVISZONY ELLENŐRZÉSt az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál/ OEP/-akár felmész a honlapjukra /oep.hu/ kattintgass-valahol ott van/,vagy személyesen a Teve utcába...ezeket a szavakat keresd,amit kiemeltem! ...vagy vidd be a szerződésed,bérpapírod,ami alapján utánanéznek-ingyenes!
Az egyik hozzászóló megoldására reagálnék.
A magánszemélytől való behajtásnak vannak egyéb feltételei is.
Amenniyben tőlem a járulékot levonták és erről én elszámolással rendelkezem, úgy az tőlem nem hajtható be.
Abban az esetben hajtható be, ha a jövedelem kifizetője nem kötelezett az adó levonására és nem is vonja le, holott megtehetné, illetőleg ha olyan adóról, járulékról van szó, melyet a magánszemély átvállalhat és nem teljesít.
:-)
Én csak annyit tudok, hogy ha nem fizeti utánad, akkor pl. a nyugdíjad ezen része ugrott...sajnos :(
A legjobbakat kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!