Könyvelőnek, adószakértőnek érdemes elmondani hogy másfél évi adot csaltunk, s kérdezni, mit javasol ebben a helyzetben?
Miért ne játszana? Simán lehet több.
Az a helyzet, hogy ha a nav megállapítja, akkor neked nem az "elmaradt" 25 ezres katákat fogja megállapítani, hanem főállású szja-s járulékokként, adókkal, bírságokkal, késedelmi pótlékokkal. Ami nagyobb összeg lesz, mint amit elloptál.
Ha te oldod meg okosan, akkor van esély, hogy kevesebb lesz, mint a 24*25 ezer forintok.
Könyvelőt általában ismertségi körben szoktak keresni. Valami ismerősöd, rokonod, partnered könyvelője, stb. Nekem a legtöbb ügyfelem szájhagyomány útján jött, nem hirdetem magam egyáltalán.
Szóval vagy keresel így egyet, vagy google.
Hivatalosan minden könyvelőnek jelentenie kéne ezt a megfelelő szerveknek. Gyakorlatban talán ha millióból egy megtenné, de lehet sokat mondtam. Ha nem is vállal el, felnyomni akkor sem fog, több ok miatt sem.
Igen, megeshet.
Az okok kb az alábbiak: ha mindenkit felnyomnánk, akit kéne, nem maradna ügyfél az országban. Rossz hírünk lenne tőle. Rengeteg papírmunkával, ellenőrzéseel, tanuskodással jár, senkinek nem hiányzik ez a tortúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!