Minimális jövedelmem van freelancer oldalakról, hogy érdemes ebből adózni?
Figyelt kérdés
Nem vagyok főállású szabadúszó. Teljes állásban irodai munkát végzek, emellett levelezőn diák vagyok. Be szoktam vállalni hetente néhány óra freelancing munkát, amiket hétvégén megcsinálok.
Általában alkalmi megkeresések, pl. kisebb fordítások angolról magyarra, stb. De gyakran előfordul, hogy hetekig nem is kapok megkeresést. Nagyjából heti 2-5 ezer között keresek (igen, valóban nem sok, nem leszek ebből milliárdos, csak kajapénznek használom).
Ebből az amúgy is alacsony "jövedelemből" hogyan adózzak tovább, hogy valamennyi mégis megmaradjon belőle?
2021. jún. 4. 11:39
1/7 anonim válasza:
Nem vagyok szakerto, de szja bejelenteseden feltunteted mint bevetel es adozol utana, ha pedig elkezdesz valamikor komoly penzt keresni belole akkor mellekallasu KATA. En amugy azt ajanlom hogy heti 2-5 ezernel ne foglalkozz vele.
2/7 anonim válasza:
Ez tényleg annyira kevés, hogy nem érdemes foglalkozni vele, kérdező. Ennél még akkor is több pénzt kapsz, ha vérplazmát mész adni és ott gyakorlatilag csak henyélsz egy órán keresztül.
3/7 A kérdező kommentje:
Hahha igaz, ma láttam a hirdetést a metróban, 10ezret fizetnek érte :D
2021. jún. 4. 13:26
4/7 anonim válasza:
Nyugati határmentén például Ausztriába járnak át vérplazmát adni, mert ott kihozható egy magyar minimálbér a rendszeres plazmaadásból. Mindegy is ám. Ezek annyira kis összegek, hogy nem fog feltűnni a navnak.
5/7 anonim válasza:
Esetleg még azt tudom tanácsolni, hogy kérd az összeget paypalra, ha azon keresztül fizetsz majd valami termékért, azt szintén nem fogja tudni visszaellenőrizni a nav, hogy adóztál-e utána vagy sem.
6/7 anonim válasza:
10 ezer? Kled plazmát nézd meg. Ott többet kapsz ennél ha jól tudom, mellé kapsz egy utalványt, és kis kaját is akár.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! A vérplazmaadás ötlete felkeltette az érdeklődésem. 1-1 óra pihenéssel jobban keresnék, mint a hétvégi kis munkával :D
2021. jún. 4. 19:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!