Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szja-visszatérítés A párom...

Szja-visszatérítés A párom jogosult rá , de én anyám számlájára kapom a családi pótlékot , így is meg fogja kapni ?mert olvastam hogy annak a számlájára utalják akinek a számlájára megy a családi pótlék , vagy egy hogy van ?

Figyelt kérdés
2021. nov. 2. 16:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A közös lányunk családi pótlékját tetetném az párom számlájára , így is valótlan nyilatkozat ?
2021. nov. 3. 17:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen. Ha te igényled a családi pótlékot, akkor a te számládra mehet. Ha a párod igényli, akkor mehet az ő számlájára.

A csp igénylésen arról (is) nyilatkozol, hogy van a bankszámla felett rendelkezési jogod. Mivel neked nincs, így valótlan lesz a nyilatkozatod.

2021. nov. 3. 17:59
 13/15 A kérdező kommentje:
Értem , és ha postára tettetném a családi pótlékot , akkor is kel a nav felé nyilatkozni az adó vissza térítésről?
2021. nov. 3. 20:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Aki a családi pótlékot kapja, annak oda utalják/küldik az adóvisszatérítést, ahova a családi megy. Aki nem kap családit, annak nyilatkoznia kell, hogy hova kéri.
2021. nov. 3. 20:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Senkinek nem KELL nyilatkozni. Annak érdemes nyilatkozni, aki automatikusan február 15-ig meg akarja kapni az adót. Ha nem nyilatkozol és a NAV sem tudja hova kiutalni, akkor az adóbevallásban még mindig visszaigényelheted az egészet, ami jár.
2021. nov. 3. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!