Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kaphatjuk meg az...

Hogyan kaphatjuk meg az esetünkben a legtöbb szja visszatérítést?

Figyelt kérdés

1 gyerekünk van, feleségem gyeden van (15 hónapos a gyerek), egyébként 580 ezer a bruttója a munkahelyén. Ö igényel minden támogatást a gyerekre, az ö nevében vannak beadva. Én 2021-töl kényszerhelyzet miatt KATA-s vállalkozóvá lettem és fizetem a havi 50.000 Ft adót.

Ismerösöm említett olyasmit, hogyha én igényelnék bizonyos támogatásokat a feleségem helyett, akkor ö több pénzt kapna majd vissza, mert nagyobb lenne az szja alapja.

Tudna valaki ebben segíteni?

2021. nov. 2. 09:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Családi kedvezményt te pl nem is tudod igénybe venni, mert nem fizetsz szja-t, az csak a feleséged gyedjéből lehet visszakapni. Amúgy az ismerősöd nem lehet túl penge matekból, mert ugyanannyit fogtok visszakapni így is úgy is.
2021. nov. 2. 09:17
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Plusz a 2021 ben befizetett adótok a lényeg. November van...
2021. nov. 2. 09:54
 3/18 anonim ***** válasza:
84%

Okos az ismerős, te meg agy nélkül csak a pénzre gondolsz, a józan eszed, mint olyan, szabin van.

Igen, mondja le a feleséged a kedvezményt, így havi 10-ze l kevesebbet kap decemberig, februárban meg visszakapja ezt a pár tízezret. Hű, mekkora ötlet...

2021. nov. 2. 09:55
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

mert nagyobb lenne az szja alapja

Aztán mitől lenne nagyobb az alapja? A levont lenne több, amit visszakap februárban, ha most lemondja a családi kedvezményt. CSerébe most kap kevesebbet. Az egyenleg nulla...

2021. nov. 2. 09:56
 5/18 anonim ***** válasza:
77%

2021es adót kapsz vissza. Két hónap van hátra az évből. Ja és amit most lemondana a feleséged, azt kapna vissza februárban.

Jövőre pedig nem lesz szja visszatérítés, csak szólok.

2021. nov. 2. 10:08
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges szarkavarás.
2021. nov. 2. 10:28
 7/18 anonim ***** válasza:
Bocsánat, hogy itt kérdezek, de engem az érdekelne, hogy mi a helyzet a gyed extrával? Azután is jár vissza? Ugyanannyi, mint a sima után?
2021. nov. 2. 22:23
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Amennyi szja-t vonnak belőle, azt lehet visszakapni.
2021. nov. 2. 22:28
 9/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm! :)
2021. nov. 2. 22:29
 10/18 anonim ***** válasza:
12%
7, nincs olyan ellátás, hogy gyed extra. Gyed van.
2021. nov. 3. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!