2022 Február SZJA visszatérítés kiknek jár automatikusan pontosan most?
Szeretnék véleményt kérni... Biztosan nem én vagyok az egyetlen...
SZJA visszatérítés 2022 Feb.
Olyan cégnél dolgozom, ahol a megfelelő ember, egyszerűen nem hajlandó felvilágosítást adni ebben az ügyben (politikai okból)
Feleségem dolgozik (6 órában) , ő kapja a családit egyetlen kisfiunk után bankszámlára.
Nekem szintén van munkaviszonyom (12órás) évek óta, de évközben nem veszem igényben a családi adókedvezményt, hanem 1x egy összegben szoktam visszaigényelni. Ezt 2021-ben is így teszem amit 2022-ben kapok meg az adóbevallás után.
Kérdésem...
Jogosak vagyunk a visszatérítésre mindketten külön külön is, vagy csak egyikünk?
Amennyiben mindketten jogosultak vagyunk, kinek kell kitölteni bármiféle nyomtatványt... Ha kell?
Köszönöm előre is a választ.
Szép napot!
Az kap vissza aki gyerek után kedvezményre jogosult. Ti mindketten jogosultak vagytok, így mindkettőtöknek jár.
A visszadó nevű nyomtatványt pedig annak kell kitölteni, akinek nem ismeri a NAV a számlaszámát. A feleséged kapja a családit, így az ő számlaszámát tudják, már csak neked kell nyilatkoznod, hogy hova kéred majd a pénzt. De ahogy az egyes írja, kitölthetitek mindketten, rosszat nem tesztek vele.
Az asszony, mivel nem ervenyesiti a kedvezmenyt, hanem te, igy az egesz eves szjajat visszakapja.
Te mivel nem ervenyesited ev kozben, hanem utolag, igy javasolt ugy kesziteni az adobevallasod, hogy a 120kt a jarulekokon ervenyesitsd ne az szjan, igy az egesz szja jar neked is vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!