Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kaphatjuk meg az...

Hogyan kaphatjuk meg az esetünkben a legtöbb szja visszatérítést?

Figyelt kérdés

1 gyerekünk van, feleségem gyeden van (15 hónapos a gyerek), egyébként 580 ezer a bruttója a munkahelyén. Ö igényel minden támogatást a gyerekre, az ö nevében vannak beadva. Én 2021-töl kényszerhelyzet miatt KATA-s vállalkozóvá lettem és fizetem a havi 50.000 Ft adót.

Ismerösöm említett olyasmit, hogyha én igényelnék bizonyos támogatásokat a feleségem helyett, akkor ö több pénzt kapna majd vissza, mert nagyobb lenne az szja alapja.

Tudna valaki ebben segíteni?

2021. nov. 2. 09:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De amúgy a gyedből vonnak szjat, meg ha alkalmazott mellette, akkor ott is, szóval ha nem használta fel az összeset évközben családi adókedvezménynek, akkor jár vissza.
2021. nov. 3. 06:50
 12/18 anonim ***** válasza:
48%

Egyáltalán nem használtunk fel semmit sem év közben :)

Azért emeltem ki, hogy gyed extra, mert így nyilván sejthető, hogy nagyobb összegről van szó.. a neten azt találtam erről, hogy a bruttó összeg 15%-a megy SZJA-ba. Akkor elvileg ezt kapjuk vissza?

2021. nov. 3. 07:02
 13/18 anonim ***** válasza:
19%

Azért emeltem ki, hogy gyed extra, mert így nyilván sejthető, hogy nagyobb összegről van szó

Nem, nem sejthető. Lehet minimálbéres is, mitől lenne magasabb összeg?

2021. nov. 3. 07:04
 14/18 anonim ***** válasza:
44%

Jézus, sajnállak.

Igazából csak segítséget kértem, Te meg ennyire unatkozol, hogy nem tudsz normálisan válaszolni. 🤦🏽‍♀️

Nem is értem, hogy az ilyen megkeseredett emberek mit keresnek egy ilyen oldalon. :)

Legyen szép napod!

2021. nov. 3. 07:20
 15/18 anonim ***** válasza:
19%
bocs, de a tájékozott meg a megkeseredett nem azonos. Nap mint nap szembesülök azzal, mekkora zűr van a pontatlan információk, hiányos vagy hibás tudás miatt.
2021. nov. 3. 07:28
 16/18 anonim ***** válasza:
30%

De az intelligenciád már nem ér el addig, hogy mindezt normálisan, esetleg tisztelettel közöld a másik felé, mindaddig, amíg ezt Te is megkapod :)

Ha pedig egyszerűen türelmetlen vagy, vagy éppen nincs kedves normálisan viselkedni, segítek : NE VÁLASZOLJ :)

2021. nov. 3. 07:32
 17/18 anonim ***** válasza:
19%

Semmi tiszteletlen nem volt benne.

Tény, hogy nem sejthető? Tény.

Tény, hogy a gyed extra (ami nem létező ellátás) lehet alacsonyabb, mint másnak a gyed? Tény.

Egyéb?

2021. nov. 3. 07:43
 18/18 anonim ***** válasza:
68%
A gyed extra csak annyit jelent, hogy valaki dolgozik mellette. Az összegről nem árul el semmit. Amúgy a gyed max összege 170 ezer forint, szóval olyan óriási összeg nem lehet.
2021. nov. 3. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!