Szja-visszatérítés A párom jogosult rá , de én anyám számlájára kapom a családi pótlékot , így is meg fogja kapni ?mert olvastam hogy annak a számlájára utalják akinek a számlájára megy a családi pótlék , vagy egy hogy van ?
Figyelt kérdés
2021. nov. 2. 16:33
1/15 anonim válasza:
Ha ennyire nem vagy biztos, akkor töltsd ki a VISSZADO nyomtatványt és azon jelölj olyan számlaszámot, ahová kapni szeretnéd.
2/15 anonim válasza:
Mindkét szülő jogosult a visszatérítésre. Aki családi pótlékot kap, annak oda utalják, ahova a családit. Ha máshová kéred, akkor nyilatkoznod kell. Aki nem kap családit (a párod), annak meg azért kell nyilatkoznia, mert a NAV nem ismeri a számlaszámát.
3/15 anonim válasza:
De mondjuk ha a páromnak nincs számlája? Az én számlámra kérhető? Mivel azt írják csak saját számlára utalnak!
4/15 anonim válasza:
Igen, csak saját számlára lehet kérni, benne van a visszadó kitöltési útmutatójában is. Ha nincs számlád, akkor postai úton tudod kérni.
5/15 A kérdező kommentje:
Akkor is kell nyilatkozat ha postai utón szeretném ? Vagy már ők tudjak a címet ?
2021. nov. 2. 22:59
6/15 anonim válasza:
Tudják a címet, de nem fogják keresgélni több millió adózó címét a rendszerükben. Tölts ki a nyomtatványt, hogy milyen címre kéritek, mert nem biztos, hogy mindenki ott él életvitelszerűen, ahova éppen be van jelentve.
"Mivel azt írják csak saját számlára utalnak!"
Szerinted tudják azt, hogy kinek a bankszámláját adtad meg? Nem fogják tudni. Ha a szomszéd bankszámláját adtad meg, akkor arra fogják utalni. Ha rosszul adod meg a saját bankszámlád (elírod), akkor arra fogják utalni és rossz helyre megy az utalás.
7/15 A kérdező kommentje:
És ha a párom számlájára tettem a családit akkor úgy jó ?
2021. nov. 3. 08:01
8/15 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy már az szabálytalan, hogy a te családi pótlékod a párod számlájára megy, mivel a csp igénylési lapon van egy olyan nyilatkozat, hogy ha bankszámlára kéred, akkor azon számla felett van rendelkezési jogod. Neked pedig nincs, így már ott valótlan nyilatkozatot tettél. Orvosold mihamarabb.
9/15 A kérdező kommentje:
Nincs még a párom számláján úgy akartam írni hogy tettetem , mivel nekem nincs kártyám és nem is szeretnék igényelni így muszály a pároméra
2021. nov. 3. 14:42
10/15 anonim válasza:
Nem muszáj, lehet lakcímre is kérni. A párod számlájára nem kérheted, mert akkor valótlan nyilatkozatot teszel. Szóval kérd inkább lakcímre a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!