Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szja-visszatérítés A párom...

Szja-visszatérítés A párom jogosult rá , de én anyám számlájára kapom a családi pótlékot , így is meg fogja kapni ?mert olvastam hogy annak a számlájára utalják akinek a számlájára megy a családi pótlék , vagy egy hogy van ?

Figyelt kérdés
2021. nov. 2. 16:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem vagy biztos, akkor töltsd ki a VISSZADO nyomtatványt és azon jelölj olyan számlaszámot, ahová kapni szeretnéd.
2021. nov. 2. 16:41
 2/15 anonim ***** válasza:
Mindkét szülő jogosult a visszatérítésre. Aki családi pótlékot kap, annak oda utalják, ahova a családit. Ha máshová kéred, akkor nyilatkoznod kell. Aki nem kap családit (a párod), annak meg azért kell nyilatkoznia, mert a NAV nem ismeri a számlaszámát.
2021. nov. 2. 18:03
 3/15 anonim válasza:
De mondjuk ha a páromnak nincs számlája? Az én számlámra kérhető? Mivel azt írják csak saját számlára utalnak!
2021. nov. 2. 21:10
 4/15 anonim ***** válasza:
Igen, csak saját számlára lehet kérni, benne van a visszadó kitöltési útmutatójában is. Ha nincs számlád, akkor postai úton tudod kérni.
2021. nov. 2. 21:20
 5/15 A kérdező kommentje:
Akkor is kell nyilatkozat ha postai utón szeretném ? Vagy már ők tudjak a címet ?
2021. nov. 2. 22:59
 6/15 anonim ***** válasza:

Tudják a címet, de nem fogják keresgélni több millió adózó címét a rendszerükben. Tölts ki a nyomtatványt, hogy milyen címre kéritek, mert nem biztos, hogy mindenki ott él életvitelszerűen, ahova éppen be van jelentve.

"Mivel azt írják csak saját számlára utalnak!"

Szerinted tudják azt, hogy kinek a bankszámláját adtad meg? Nem fogják tudni. Ha a szomszéd bankszámláját adtad meg, akkor arra fogják utalni. Ha rosszul adod meg a saját bankszámlád (elírod), akkor arra fogják utalni és rossz helyre megy az utalás.

2021. nov. 3. 04:21
 7/15 A kérdező kommentje:
És ha a párom számlájára tettem a családit akkor úgy jó ?
2021. nov. 3. 08:01
 8/15 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy már az szabálytalan, hogy a te családi pótlékod a párod számlájára megy, mivel a csp igénylési lapon van egy olyan nyilatkozat, hogy ha bankszámlára kéred, akkor azon számla felett van rendelkezési jogod. Neked pedig nincs, így már ott valótlan nyilatkozatot tettél. Orvosold mihamarabb.
2021. nov. 3. 08:05
 9/15 A kérdező kommentje:
Nincs még a párom számláján úgy akartam írni hogy tettetem , mivel nekem nincs kártyám és nem is szeretnék igényelni így muszály a pároméra
2021. nov. 3. 14:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, lehet lakcímre is kérni. A párod számlájára nem kérheted, mert akkor valótlan nyilatkozatot teszel. Szóval kérd inkább lakcímre a pénzt.
2021. nov. 3. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!