Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adózás szempontból hogy...

Adózás szempontból hogy célszerűbb autót venni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy mind a háromra van lehetőségem, melyik előnyösebb adózási szempontból?

1. Auto vásárlás magánszemélyként (ügyvezető)

2. Cégként lízingelve 3 év után megvasarolva

3. Cégként egyszeri fizetéssel megvásárolva egyben

Köszönöm

2021. aug. 29. 21:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Autó függő de a leasing talán a legjobb.
2021. aug. 29. 22:11
 2/12 anonim ***** válasza:
28%
Cegkent egybe megvasarolva, leamortizalod 5 even belul aztan jutanyosan adod magadnak
2021. aug. 29. 22:11
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Egyben ? Hogy az áfát bukja ? Meg ez a piaci ár alatt magunknak kicsit budos.

Leasing , áfa vissza. Ami marad pénz az be állampapírba. Ha a nyílt végű lejár akkor eladni magánszemélynek de sok esetben áron alul nem adunk el magunknak

2021. aug. 29. 22:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Tehát lízing jobban megéri, mint egyben megvásárolva? Ahogy számoltam lizinggel kicsit többet fizetek, mint egyben, de ezek szerint még így is jobb? Miért pontosan?
2021. aug. 30. 06:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha áfa körös vagy és áfás autót veszel akkor a 3 év kamata pont kiteszi az áfát. Tehát a kocsi amit a szalonbol kihoztál már 27 százalékkal olcsóbb. Azt majdnem elviszi a kamat de azért marad belőle. De marad pénzed is tehát kicsit olcsóbb, és közben több a pénzed.
2021. aug. 30. 09:10
 6/12 A kérdező kommentje:

Ok, kicsit pontosítok:

- áfa körösek vagyunk

- a lízing 3 év lenne

- az autót max 5-6 évig tartanám meg (kb 200 ezer km)

- az autó ára kb 8 millió Ft + ÁFA

- a lízing díj kb havi 120 ezer Ft + ÁFA (3 év)

- kezdő befizetés kb 1 500 ezer Ft + áfa

- utolsó vételár (ha megvétel mellett döntenénk) kb 3 500 ezer Ft + áfa

Ezek a paraméterek.

Persze ha nem lízingről van szó, akkor használt autó is szóba jöhet. Nem feltétlen ragaszkodom az új autóhoz, hiszen jól karbantartottakat is találni a cél, hogy céges legyen és a választékból válasszam a legkedvezőbbet (lásd eredeti kérdés).

2021. aug. 30. 11:30
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Írtam. A leasing. Annyi hogy amikor eladod akkor a maradvanyertek áfája is befizetendő. Ezt ugye így jó csinálni hogy valakinek a nevére fillérekért eladni a kocsit ami már nem garanciás és papíron motorhibas , majd tőle idővel megveszed.

Így papíron olcsón adtad el magadnak.

Lehet direktben is de nem szeretem a hivatalnokokat hülyének nézni.

Ez a legjobb megoldás új autóra szerintem

2021. aug. 30. 11:39
 8/12 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Jól hangzik a lízing, de arra is gondolj hogy az adóhivatal vizsgálni fogja hogy nem e színlelt szerződésről van szó. Ha kiderül hogy a cél az autó áron aluli megszerzése, akkor simán átminősítik zárt végű lizingre. Azokkal a feltételekkel amit írtál, biztos fogják vizsgálni(Mert a vak is látja..).
2021. aug. 31. 03:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Én nem véletlenül írtam hogy papíron motorhibas autot más nevére eladni. Egyszerűen életszerűtlen hogy 1 millióért egy 4 milliós kocsit valaki elad.

De ha rossz akkor megtörténhet így érdemes ezt a verziót választani. Utána persze megint ott a baj, 1 millióért vette ismeros és már nem kell 4 ért eladja 3 millió nyereség szja-t kell fizetni.

Nem veletlenul írtam azt hogy ez a legjobb megoldás de nem csoda.

2021. aug. 31. 07:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Ok, akkor újra pontosítok. Nem akarok autót tulajdonolni feltétlenül. Csak lényeg, hogy évekig legyen a fenekem alatt autó (akár egymás után több is). A cégemnek mi a kedvezőbb?
2021. aug. 31. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!