Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Katás főf.e.v.vagyok.ÁNYK-n...

Katás főf.e.v.vagyok.ÁNYK-n jelentem a táppénzt.10-es: az útmut.szerint az időszak végét is kell jelölni.A tp. előtti napot kell jelölnöm, vagy ne írjak ide semmit, mert a váll. nem szűnt meg? +a 30 napon túli tp-t is ányk-n jelentsem + 21T101E-t is?

Figyelt kérdés
A baleset miatt a felépülésem hosszabb lesz. Minden hónap hányadikáig küldjem be a 21T101E-T? Köszönöm szépen.
2021. aug. 25. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Első kérdésként, nem kötekedésből: adtál be nyomtatványt az elektronikus ügyintézésre? Mert addig nem fogják befogadni a táppénzes papírt.

Konkrétan melyik blokk melyik rubrikájánál akadtál el? A folyamatos táppénzt is ányk-n keresztül tudod majd küldeni, csak másik nyomtatványon.

21T101E-t pedig minden hónap elején add be, az a biztos (15 amúgy).

2021. aug. 25. 20:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó szívvel veszem a hozzászólásod és köszönöm. :) Anno voltam kórházban és egyszer már voltam pár hétig tp-n és akkor regisztráltattam magam. Úgy tudom, ezt most újra nem kell megtenni. MÁK igénybejelentés főoldal 2/10: időszak vége dátum a tp. előtti nap vagy ezt ne töltsem ki, mert nem fejeződött be az e.v-m? Folyamatos igénybejelentés és a 21T..rendben. A pótlap 2-es rész nem egyértelmű még, hogy ez mit jelent és nekem szükséges-e kitöltenem. Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
2021. aug. 25. 20:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy órán belül gépnél leszek, ha más addig nem írja meg, akkor segítek.
2021. aug. 25. 22:04
 4/7 A kérdező kommentje:
:)
2021. aug. 25. 22:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Leellenőriztem és csak egy hibát talált a rendszer: A nyomtatványhoz nem / vagy nem megfelelő számban lettek elektronikusan csatolva a szükséges dokumentumok! (Hibakód=<2437/>) Gondolom, az orvos által írt tp-s papírokat kellene csatolnom, de ezt hol tehetem meg? Gondolom, amikor kapom az újabb tp-s papírt, akkor ugyanezen a nyomtatványon csak az utolsó lapon (adatlap fki) beírom az újabb dátumot és csatolom az új tp-s papírt valahol.
2021. aug. 25. 22:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Na itt vagyok. Igen, jól tudod, ha egyszer már volt regisztrációd, akkor nem kell újat csinálni, az megmarad :)

Amit írsz, a kettes blokk 10-es pont, csak akkor kell kitölteni, ha idén vagy tavaly katás voltál. Ha még most is katás vagy, akkor nem kell kitöltened.

Pótlap kettes blokkot sem kell kitöltened nagy valószínűséggel.

Igen, csatolni kell hozzá az orvos által kiállított tp papírt. Ezt az Adatok/csatolmányok kezelés menüben teheted meg.

Amikor új tp papírt fogsz kapni, akkor nem ezen a nyomtatványon kell beadnod majd, hanem a folyamatos keresőképtelen nyomtatványon. Az már egyszerűbb lesz, az csak egy oldalas, személyes adatok és dátumok kellenek, valamint a tp papírt hozzácsatolni.

2021. aug. 25. 23:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Minden érthető. Hálás vagyok, amiért segítettél. Kívánom, Te is mindig kapj segítséget, amikor szükséged van rá. :) Nagyon szép napot kívánok és jó pihenést. :)
2021. aug. 25. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!