Mik a vélemények a BIREG-ről?
Szerintem egyszerűen borzalmas, rengeteg felesleges idő a szkennelésre, amit nem hinném hogy bárki olyan nagyon nézegetne, és ahol nincs szkennelésre alkalmas gép, ott nem is tudom hogy végzik. Plusz költség. Irreaálisan nagy energiaveszteség. Két hét után úgy érzem kizsigerelnek, semmi energiám másra, napi 6-8 bireges kamionnal az egész napomnak lőttek, persze nekem még jópár más fontosabb munkám is lenne, amikre nincs vagy alig van időm. És már kedvem se nagyon, nemigen van normális ebédszünetem se.
mi a fenének kell ugyanazt beszkennelnem, mint amit már a partnerek beszkenneltek, mit kezdenek a címlappal meg az engedéllyel mégegyszer?! nézegetik? mindig ugyanaz, ezen nincs változás! ha megállítják élőben ott lesz az engedély a kezében az ellenőrnek, majd a szkent fogja nézegetni!?
miért kell jóváhagyni, ha egyszer be is szkennelem? a szkennelés felesleges, ha kézzel beírom a km-t is, akkor meg felesleges szkennelnem a cemt-napló bejegyzését!
mégis a BIREG-es telefonban kérik hogy mindent szkenneljünk.
a számlát persze hogy be kell szkennelni, főleg ha van. mert nem mindig a szállítóval együtt küldik, de nem baj. nyilván cégtitkokat akar fürkészni a kormány.
és jó lenne, ha olyan hozná a szabályozást, aki kicsit is ért a fuvarozáshoz. csak telephelyet lehet megadni lepakoláshoz, holott amikor direkt fuvarunk van, ahol a lepakolás más helyen történik, az nem igazán megoldható.
csak 1 vagy 2 mb-os képet enged feltölteni a rendszer! de majd még azzal is fogok foglalkozni hogy a műszaki zseni, KÜLFÖLDI, emberi nyelvet nem beszélő sofőrnek elmondjam, hogy vegye le a telefonján a képminőséget, mert 2 mb felett nem lehet feltölteni képet a BIREG-re.
ráadásul a CEMT-et alá is kéne írni, különben 300 000 ft-os büntetés van.
a másolatot szoktuk aláírni reméljük jó lehet így. máshogy nem tudjuk megodlani.
szívesen elbeszélgetnék a BIREG kitalálóival, mégis mi a fenét gondoltak, magukról, meg hogy kinek köszönhetem hogy nincs normális ebédszünetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!