Gyesen lévő anyukák véleményét várom adóbevallás 2013 ügyben? (Többi lent)
Egyszerüsített adóbevallást választom minden évben, Gyeden és Gyesen voltam 2012-ben végig,semmi más jövedelmem nincs.
Ma megkaptam a bevallásom, miszerint még 51000 Ft ot be kell fizetnem... Kimondani is sok, nemhogy befizetni. Kérdem én másnál is igy vonják a járulékokat? Nekem még egyik évben nem hoztak legalább egy nullást, mindig fizetnem kell.. Sajnos nem értek az adózáshoz, de ez felháborító.
Ez tényleg elég rosszul hangzik. És eddig minden évben még pluszba fizetned kellett? Azt meg hogy? Nekem még sosem volt ilyen, régen mindig visszakaptam, vagy nullásra jött ki. Valamit szerintem eléggé elronthattak. A családi adózást te vetted igénybe?
Az a baj, hogy így látatlanba nem igazán tudok segíteni, látni kellene az OEP-es jövedelemigazolást. (A gyes nem adóköteles, úgyhogy az lényegtelen.)
Esetleg vidd el egy könyvelőhöz a papírokat, nézze meg ő is, hogy mi lehet a hiba, vagy mi az oka a fizetendőnek. De ha esetleg be tudod scannelni, és elküldeni nekem, akkor én is szívesen megnézem.
2012-ben kifizetett pénzbeli ellátás: 521795 Ft
Adóalap kiegészítés alapja : 0
Adóalap kiegészítés összege: 0
Összevont adóalap: 521795 Ft
Nyilatkozat alapján érvényesített családi kedv.összege: 319672 Ft
Az adóelőleg alapja: 202123 Ft
Levont adóelőleg: 32340 Ft
Ez szerepel az "igazolás a 2012.évi adóköteles jövedelemről" papíromon.
Ebből számolták ki,hogy 51147 Ft-ot fizessek még be.
Ne haragudj, de ez teljesen rendben van. Ha ez alapján írták meg a bevallásod, 0-snak kellene lennie! Még azt tudom elképzelni, hogy esetleg beleszámolták a gyes-t is, holott az nem adóköteles, és amiatt jött ki fizetendőd.
Nem tudom hogy működik idén, mert régen úgy volt, hogy amit kiküldtek kész bevallást, azt még aláírva vissza kellett küldeni, hallottam már olyat, hogy idén nem kell. Szóval ha még alá kell írni, és visszaküldeni, akkor ezt ne tedd meg, hanem inkább keress fel egy könyvelőt, aki megcsinálja neked, és azt küldd be. Nehogy már jogtalanul lehúzzanak!
Egyébként megkérdezhetem ebből hogy jött ki 0-ás? Mert amit ők levezettek az ez:
Az összevont adóalap:521795Ft
Az összevont adóalap adója: 83487 Ft
Levont befizetett adók összege: 32340 Ft
És ebből jött ki az 51147 Ft nekik.
Úgy jött ki, hogy a kifizetett pénzbeli ellátás-ból le kell vonni a gyerekkedvezményt, és úgy ki is jön az adóelőleg alapja, tehát ami után adóznod kell. És annak a 16%-a tényleg az a 32ezer akárhány Ft amit le is vontak. Tehát 0-ás.
Amit ők csináltak az egy nagy kalap ..., nem vették figyelembe a gyerek után járó adókedvezményt. Azért jött ki fizetendő.
Amúgy én szívesen megcsinálom neked, ha gondolod. Ha van szkennered meg nyomtatód simán megoldható.
Jó, rendben. Majd akkor írj privátba, és megírom az e-mail-t, ahova küldheted.
Egyébként sajnos így van. Vagy kutyaütők dolgoznak ott, vagy csak tojnak bele, és nem figyelnek rendesen. De nem te vagy az első, akinél fizetendőt hoztak ki jogtalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!