Az igaz hogy a kriptó adómentes, ha mindig csak a tőkét veszem ki?
A többi hozzászólást a közben írtad, amikor én már ide gépeltem, úgyhogy nem láthattam. Ezért elnézésedet kérem, valóban ismerted a szó árnyaltabb jelentését is. Elnézést, hogy ezt nem feltételeztem.
Az adózási ismereteimről pedig nem hiszem, hogy jogod vagy lehetőséged lenne véleményt alkotni. Az, hogy nem hiányosak az adózási ismereteim, azt 15+ szakmában eltöltött év, több végzettség, diploma és továbbképzés mondatja velem, valamint egy több éve sikeresen működő vállalkozás, aminek egyik fő tevékenysége az adózáshoz köthető.
Amennyiben szerinted a négyes válasz elég konkrét, akkor itt van rá a konkrét válaszom: ha beraksz valamennyit, és kiveszed a berakott valamennyit, amikor már ment fel az árfolyama, akkor valamennyit kell adóznod. Később ha megint beraksz valamennyit, majd kiveszed a valamennyit, amikor valamennyit emelkedett, akkor az adód itt is valamennyi lesz. Szóval bent már csak valamennyi hasznod van, te viszont a tőkédet már kivetted. Később, amikor a felhalmozott nyereséget ki akarod venni, akkor a bekerülési értéktől függően is, valamennyi adó fog keletkezni. A fenti levezetésben a valamennyi nagyobb-egyenlő 0.
Én nem bárki véleményére adok, csak annak a véleményére, aki szintén helyes választ írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!