Mennyi adót tudok visszaigényelni?
Én és a párom kb 1,5 éve élünk egymással van 3 gyereke van neki akit közösen nevelünk. A családi adókedvezményt egyikünk sem érvényesítette. Közös lakcímünk kb egy hete van mivel a főbérlő most volt hajlandó bejelenti engem is ide. A kérdésem az hogy így vissza tudom e igényelni egy évre visszamenőleg az adót a 3 gyerek után akit közösen nevelunk. Az éves bevételem 1.300.000 Ft volt.
Mennyit tudok visszaigényelni?
Van közünk egymáshoz egyutt élünk neveljük a három gyereket. Jelenleg egy a lakcimunk.
Hol tudom kiszámolni mennyit tudok visszaigényelni 1300000 Ft jövedelem után (8honap munkaviszony)
Eddig azt hittem, hogy valós a sztori, kár, hogy a végén ennyire elvitted kamu irányba :) Nyilván ha én ötször felhívom a navot, öt különböző ügyintézővel beszélek, elmegyek egy könyvelőhöz is még pluszban, akkor nyilván gyakorin kérek tanácsot random emberektől.
Amennyiben mégis igaz a fenti sztori, akkor komoly tisztogatásra lenne szükség a navban és az a könyvelő is adja vissza az engedélyét.
Ki érvényesíthet családi kedvezményt?
A családi kedvezményt az veheti igénybe, aki saját háztartásában nevelt gyermek után családi pótlékra jogosult. - ez rád nem igaz.
Az élettárs akkor jogosult az általa nevelt, nem saját(élettársával nem közös)gyermek után családi pótlékra és a családi kedvezményre, ha a gyermekkel együtt él, és az élettársi kapcsolat legalább egy éve szerepel a közjegyző által vezetett Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásában. - ez rád szintén nem igaz.
Ezek szerint tényleg nem nagyon figyelnek ilyen dolgokra bent
Ellenőrzéskor ok egy sor adatot látnak egyezik a lakcím rendben nem fognak belemenni részletesen abba ki kivel van hivatalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!