Mennyi adót tudok visszaigényelni?
Én és a párom kb 1,5 éve élünk egymással van 3 gyereke van neki akit közösen nevelünk. A családi adókedvezményt egyikünk sem érvényesítette. Közös lakcímünk kb egy hete van mivel a főbérlő most volt hajlandó bejelenti engem is ide. A kérdésem az hogy így vissza tudom e igényelni egy évre visszamenőleg az adót a 3 gyerek után akit közösen nevelunk. Az éves bevételem 1.300.000 Ft volt.
Mennyit tudok visszaigényelni?
30, szerintem te fel se fogtad, hogy én az első perctől ezt írtam, amit te
A 29 az egyedülálló csp-ről szól...
Nem tudom 31-es, hogy Te melyik válaszokat adtad, de azt sem tudom, hogy mi bajod van.
Gondolj bele, tudok olvasni, tehát azt a részét is "vettem", hogy szó volt az egyedülállóknak járó magasabb összegű családi pótlékról.
Ha Te ugyanazokat mondtad az első perctől kezdve, amit én is állítok, akkor meg főleg nem értem a problémád, mert valószínűleg nem mondtam neked ellent akkor, amikor ugyanazt állítottam.
Miért is volt akkor szükség még a 31-es válaszodat betoldani a többi közé?
"Nemhogy nem kiskapu, de ha pl a gyökér szomszéd feljelenti, hogy együtt él valakivel, meg bírságot is kaphat, hogy nem jelentette be. Úgyhogy tkp jót teszünk. :)"
Persze, mert a szomszéd nyilvántartja, hogy ki milyen jellegű (összegű) családi pótlékot kap (nem is tud róla), rohan a MÁK-hoz jelenteni, aki egy egész hadsereget kiküld majd ennek ellenőrzésére havi 1.500 forint plusz összeg miatt. Aztán az illető nyilatkozza, hogy a szomszéd valótlant állít és ezzel le is zárult a nagy cirkusz. Ne viccelj már!!!! Ezt Te sem gondolod komolyan???? :D
Arra már biztosan felfigyel a hatóság (NAV), ha kiderül, hogy az illető egyedülállóknak járó magasabb összegű családi pótlékot kapott és közben még valaki rajta kívül vagy vele együtt érvényesített arra az időszakra családi kedvezményt. Ugyanis az már nem 1.500 forint összeget jelent havonta az állami költségvetésnek!
Ez sem megy random, hanem szúrópróbaszerűen!
34, bizony volt rá példa. Nem kell tudnia, mennyit kap, elég, ha bejelenti. Ha egyedülállót kap, nyilatkoztatják. Fogalmad nincs, milyen tetű emberek vannak. Én évente kb 200 szja-t csinálok, hát találkoztam cifra dolgokkal (és igen, volt közte feljelentéses is).
Elég egy pletykás postás meg egy gyökér szomszéd.
Ez sem megy random, hanem szúrópróbaszerűen!
Van az úgy, hogy okosat akarsz mondani, de nem jön össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!