Szeretném kiadni a nyaralónkat. Mit kellene elintéznem hozzá? Alanyi adómentességet válasszak? Új adószámot kell kérnem? Sorrendben hogyan nézne ki a folyamat?
Ingatlan bérbeadáshoz nem kell kötelezően adószám-kiváltás.
Az hogy a helyi önkrinál van-e erre valami speciális szabály amit ők kérnek azt nem tudom,sose találkoztam ilyennel.
Szerintem sima magánszemélyként elég a bérleti szerződés, esetleg egy bevételi nyilvántartás vezetése, azt ha utalással kapod a bétleti díjat akkor maga a bankkivonat lesz a bizonylat, ha kp, akkor pedig egy egyedileg sorszámozott átvételi elismervény a pénzösszegről (egyedileg sorszámozva pl 1/2021 és így tovább mivel ugye ezeknek a bizonylatoknak egyedileg kell sorszámozottnak lenni, te főbb adataid, bérlő főbb adatai, összeg, dátumozás aláíratás két példány; vagy papírírószer boltba olyan átvételi elismervény nyugta tömb ami magánszemêlyes, nem az amit a vállalkozók használnak)
Negyed évente viszont a nav fele szja-előleg fizetés, jövőre pedig az idei évre a bevallásba önálló tevékenység jövedelmeként bevallani
De aki nálam járatosabb ebbe jobban okosabb, kisegít 🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!