Szerencsejátékból származó jövedelem adózási folyamata?
A kérdésem azzal lenne kapcsolatos, hogy ameddig a fogadási oldalakon, vagyis az iroda számláján (pl. Unibet, Bet365, Betfair stb.) van a pénz, és ott gyűlik, akkor addig nem kell róla adózni, csak ha kiveszem valahová (pl. Neteller, Skrill, bankkártya stb.), jól gondolom?
Olvastam olyanokat is a neten, hogy az irodáknak is van jelentési kötelezettsége évente az ügyfeleikről a regisztrált állampolgár illetékes országának, de nem tudom, hogy ez befolyásol-e bármit.
Példa:
Befizettem 100 $-t Betfair-re. Fél év alatt sikerült megdupláznom. Úgy tervezem, hogy ha valamilyen csoda folytán elérem az 500 $-t, akkor kezdem el majd kivenni a pénzt (Netellerre), minden hó végén valamennyit. Adóznom csak a kivett pénz után kell majd, igaz?
Próbáltam a kérdésemre választ találni, de eddig még nem sikerült. Köszönöm előre is a válaszokat.
Köszi a gyors választ!
Viszont akkor lenne egy kérdésem hozzá: ez esetben csak a különbözet után kell fizetni, pl. ha 100-ról 200-ra megy fel, akkor csak 200-100=100$, vagyis ennyiről, igaz?
Egy kicsit pontosítom az előző választ, mert igaz ugyan, csak kicsit félreérthető. Szerintem.
Csak a nyert összegről kell(ene) adóznod, de nem több fogadás egyenlegét összevonva. Tehát ha egyiken nyersz 100-at, a másikon veszítesz 100-at, az nem azt jelenti, hogy mivel 0 a nyeremény egyenleged, ezért ne lenne adókötelezettséged.
Az egy fogadáson nyert 100 után adóznod kell, a vesztessel pedig adózás szempontjából nem kell foglalkoznod. Esetleg értékelheted úgy, hogy az egész összeg adó volt.
Igaz, ez még Magyarországon is elég nagynak számít. :) Habár erőteljesen ebbe az irányba visz minket királyunk... :(
Másképpen fogalmazva:
Egy adott fogadás nyereségét nem lehet csökkenteni a vesztes fogadásokra feltett összegekkel.
Azt elfelejtettem, hogy miért van ez úgy, ahogy a #4 válaszban írtam:
A fogadók döntő többsége (közel 100%-a) az évek alatti összes fogadást tekintve veszteséges lesz. /Ezzel lehet vitatkozni, csak nem velem. :)/
Ebből következik, hogy a végén senki nem fizetne adót. És ez jó lenne az államnak? Főleg a magyarnak? Naná, hogy nem!
Persze, azért az nagyon nem igaz, hogy senki ne fizetne a fogadó által elvesztett összegből, mert a fogadóiroda igen. Viszont gondolj bele, mennyivel jobb egy X mennyiségű pénzt egy helyett kétszer megadóztatni! Főleg Magyarországon. Ugye?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!