Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Youtube Adsense adózás Egyéni...

Youtube Adsense adózás Egyéni vállalkozóként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A hónaptól kezdve egyéni vállalkozó lettem, szóval továbbra nem személyi jövedelemadót adóznék hanem egyéni vállalkozó lennék. Ehhez lemondtam az individual adsense accountomat, és nyitnék egy business accountot. Első lépésben egy W-8 űrlapot kellene kitöltenem de fogalmam sincs hogy melyik lenne jó nekem, mint egyéni vállalkozó. Aki kijárta már ezt a szenvedős utat, vagy csak sziplán ért hozzá meg tudná osztani velem a tudását? Egyszerűen semmi infó nincs róla sehol.

W-8BEN-E: Ezt az űrlapot leggyakrabban nem egyesült államokbeli gazdálkodó egységek használják, és adóegyezményből fakadó kedvezmények igénylésére is alkalmas

W-8ECI: Ezt az űrlapot leggyakrabban olyan, nem egyesült államokbeli gazdálkodó egységek és magánszemélyek használják, akik/amelyek egyesült államokbeli kereskedelmi vagy üzleti tevékenységhez kapcsolódóan bevételt szereznek, és egyesült államokbeli jövedelemadó-bevallást nyújtanak be.

W-8EXP: Ezt az űrlapot leggyakrabban az adófizetés alól mentesülő, nem egyesült államokbeli szervezetek, nem egyesült államokbeli magánalapítványok, nemzetközi szervezetek, nem egyesült államokbeli kormányok, az Egyesült Államok külbirtokának minősülő területek kormányai és központi jegybankok használják.

W-8IMY: Ezt az űrlapot leggyakrabban nem egyesült államokbeli társaságok, trösztök és pénzügyi közvetítők használják. Felhívjuk figyelmét, hogy a Google további információkat kérhet, beleértve a tényleges partnerek/tulajdonosok adózási dokumentumait is.

márc. 10. 21:54
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!