Ha nem változik a munkaszerződésem sem a fizetésem (amit kézbe kapok) hogy változhat a NAV felé jelentett bruttó bérem?
Elindul egy értékről, hónapokig azonos, majd leesik, majd 1-2 hónapig kevesebbel vagyok jelentve, majd visszaáll.
De olyan is van hogy 1 havi érték magsabb mint az összes többi de csak 1 hónapig.(és abban a hónapban sem kapok többet !!)
Mindemelett a munka a szerződés és amit megkapok az állandó.
????
Minden hónapban kapsz fizetési papírt, amit alá kell írni.
Vagy nem így van?
"Vagy nem így van?"
de, pont így van. Épp ezért kérdezem, hogy a szerződés adott, a bruttó bér adott, abból a nettó bér adott-ez van a bérlapon is.
De akkor miért nem ez van a bejelentésben?
Miért vagyok én egyik hónapban 300 bruttóval jelentve, a másikban csak 250-nel, aztán 230-al, aztán újra 300-al?
Miközben szerződés és kifizetett bér szerint semmi se változik!
De olyan is volt hogy 450.000 bruttóval futottam 1 hónapig és mégis egy fillérrel se kaptam többet mint egyébként.
meg olyan hónap is volt amikor a cég nem küldött bérjelentést... NULLÁS hónap...
Az a helyzet, hogy sok minden abból az összegből számítódik (nyugdíjjárulék, TB járulék, táppénz, hitel stb.), ami a NAVnál könyvelődik le. És van amit 30 év múlva vesznek elő, mint adathalmaz.
És akkor már nem biztos, hogy összevethető a cégnél tárolt adatokkal, ha egyáltalán felmerül, hogy nem egyezik.
Minden évről a köv. év elején mindenki jogszabály szerint megkapja az adóbevalláshoz szükséges éves összesítést. Kifizetés, befizetés, levonás stb.
Én ezt látom viszont a NAV által készített adóbevalláson, amit jóváhagyni küldenek.
Tedd el, gyűjtsd össze és vesd össze azzal, amit a NAV ad.
Hogy aztán mit látsz, mit lépsz azt Neked kell eldönteni.
Üdv:
"Minden évről a köv. év elején mindenki jogszabály szerint "
A JOGSZABÁLY SZERINT ÉS NEM A VALÓSÁG szerint!! MAradjunk ennyiben!!
Most is itt van aug eleje és nem kaptam meg az ideit amit jan 31-ig kellett volna... TEssék.
Jogszabály!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!