Navnak a gépjármű adót ha úgy utalom át nem kell kerekíteni?
6160 forint a határozat szerint a gépjármű adó. Azt értem, hogy kerekít a Nav így nekünk 6000 forint összesen a csekk szerint két részletben 3 ezer-3 ezer forintot kell feladni postán. A pandémia miatt már egy éve nem járok postára ezért mindent átutalással oldok meg, ezt is úgy szeretném. Igaz pár száz forinttal kevesebbet is kellene, de ez nem számít..
A kérdésem az lenne, hogy ki az aki tudja biztosan mennyit kell fizetni átutaláskor? Ti akik szintén átutalással intézitek kerekítetek vagy sem? 6160 forint vagy 6000? Az egész évet adnám fel egyben.
Az adót 1000 forintra kerekítve kell megfizetni.
A fizetés módja (csekk, átutalás, postagalamb ) mellékes.
A Te esetedben akár csekken, akár az ügyfélszolgálaton bankkártyával, akár utalással fizeted, akkor is összesen 6 ezer forintot várnak Tőled. Ha többet fizetsz, az túlfizetésként jelentkezik a NAV-nál. Ha kevesebbet, akkor az elmaradásra majd késedelmi pótlékot számolnak fel. Ha tartod a két részlet befizetési határidejét, akkor ilyen meglepetés nem érhet.
Ha most befizeted az egészet, akkor szeptember 14-ig 3 ezer forintot túlfizetésként tartanak nyilván, mivel 3 ezer április 15-én esedékes, 3 ezer pedig szeptember 15-én esedékes. Amint elérkezik szeptember 15. napja, kiegyenlítődik az előírt kötelezettség és hozzá a befizetés. Akkor "eltűnik" a túlfiztés , és "nullán" leszel. Amíg nem leszel nullán, addig a túlfizetés összegével azt csinálsz, amit akarsz. Visszakérheted, átvezettetheted egy másik hátralékos adónemre (ha van), vagy egyszerűen otthagyod, hogy szeptember 15-én ne essél tartozásba. A könyvelés márcsak ilyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!