Miért küld a NAV 2 db 5000 Ft-os csekket, ha 9800 Ft a számított gépjárműadóm?
Ezer forintra kerekítve kell fizetni.
A NAV által küldött határozat harmadik oldalán található:
"A gépjárműadó éves összegét ezer forintra kerekítve kell megfizetni, így az első félévi, illetve a
második félévi adó összege az ezer forintra kerekített összeg fele. (Art. 3. melléklet 4. pont)"
Kettes vagyok, azóta találtam cikkeket erről, hát felháborító. Anyósom még jól is járt akkor, mert neki csak 9940-et kerekítettek 10 ezerre.
Ha utalok, akkor is kerekíteni kell, jól értelmezem?
Azért, hogy lehuzzanak még ezzel is!
Nem kell meglepődni!
Ez Magyarország.
Nekem meg 8820-at brühühühü... Most tényleg ezen az évi MAXIMUM 1000 forinton megy a hiszti?
1000-es nagyságrendre megy a kerekítés, utalni pedig ennek a kerekített összegnek a felét kell 2021 április 15-ig. Második fele pedig szeptermber 15-ig.
A levélben is ez áll, itt van előttem:
"A fentiek szerinti gépjárműadó éves összegét ezer forintra kerekítve kell megfizetni, azaz az Önt terhelő fizetési kötelezettség xxxx forint. Az első félévre és a második félévre eső adó összege az ezer forintra kerekített összeg fele."
Ezért tudnak ellopni mára már többet is a magyaroktól!
Mert jaj nem kell sírni egy ezresen meg kibirod egy évben meg stb.
Miért kéne kerekiteni?
Miért kéne többet fizetni "ingyen"?
Miért nem annyit kell fizetniük, amennyit muszáj?
Orbit is igy gondolkodik...
Na még pár milliárdot ellopunk, úgyis kibirjak, ha a többi kamu költseget is!
Más országban is kerekiteni kell?
Az adobevallasombol, a visszájáro összeget miért nem kerekítve küldik?
Full vicc!
Na mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!