A nők tényleg fizetnek külön adót az autójuk után?
Iskolában a "wage gapről" beszélgettünk, és valaki megemlítette, hogy mivel ő lány, több adót kell fizetnie a kocsija után. Én az ilyesmihez nem értek, de nők, lányok, akiknek saját kocsitok van, meg tudjátok erősíteni ezt? Valahogy nem tudom elhinni, hogy konkrétan rá lenne írva a papírra olyasmi, hogy "+ xxx ft az illető neme miatt"...
(Mellesleg szintén lány vagyok)
(Feltetelezem kotelezo biztositasrol beszelsz, hisz auto utan maganszemelykent fix osszeg van, a kotelezo tud valatozbi par parameter alapjan.)
Nincs ilyen, felteve hogy emiatt nem utkozik tobbet. :)
(Amugy torvenytelen is lenne es eleg konnyen lebuktathato is, hisz egy parametert kell csak hozza valtoztatni, tetszoleges onlina alkusz oldalon ellenorizheto is.)
Hülye feminizmus, ez ma a divat.
De nemcsak nőknél, a pályakezdő nulla tapasztalatra is annyit akar mint a több éves tapasztalattal rendelkező, már kipróbált ember egy cégnél.
Aztán csodálkoznak, hogy nem veszik fel őket az irreális elvárásaikkal sehova :)
Bizonyítsa!
Nincs ilyen.
Jogsi kora, jármű kora, bonus malus [link]
Lehetsz helikopter is, nincs nemi megkülönböztetés. Az, hogy a nőci ezt mondta, annyit jelent: ne kezdj vele, mert őrült.
Egyébként én is úgy tudom, hogy nőknek többet kell/kellett fizetni és én is próbáltam a díjszabásnál rájönni, hogy melyik kérdésből kalkulálják ki vajon az extradíjat, de szerintem már a névből (vagy nem meghatározásből) rögtön azt vehetik alapul.
Nem tudom, hogy most így van-e, azt hiszem a női statisztikákra hivatkozva tették ezt, de nyilván ott húzza le a biztosító az embereket, ahol tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!