Interneten eladott kisebb értékű dolgok után hogy kell adózni, mi a jelenlegi törvény erre nézve?
7: a nav kereskedelmi tevékenységnek minősíti ha drágábban adod el (nem akkor, ha 1db-ot adsz el drágábban, hanem ha sorozatban). Egyébként szoktak is jönni, hogy mutass számlát, de nyilván a 3 éve vett babaruháról senkinek nincs.
Egy perc google-el találsz csomó ilyen esetet.
#8 - mutass erről nav állásfoglalást vagy információs füzetet, hogy ezt kereskedelmi tevékenységnek minősítik. Nem fogsz találni. Nem attól lesz valami kereskedelmi tevékenység, hogy drágábban adod el. Egy életszerű példa: X évvel ezelőtt vettem egy videókártyát 50ezer forintért. Én ezt használtam, ez pörgött a gépemben, meg voltam elégedve vele. Most, X+3 év múlva eladom 100 ezerért ezt a kártyát, mert a kriptósok miatt az egekben van az ára. Duplájáért adtam el. Mi volt ebben a kereskedelmi tevékenység.
Mellesleg az szja törvény szerint, ha nem tudod számlával vagy adásvételivel igazolni a beszerzési árat, akkor az eladási ár 75%-át vélelmezik. Vagyis akkor máris drágábban adtad el, mint az elszámolt beszerzési árad. Ezzel a logikával nem lehetne semmit sem eladni akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!