Van-e olyan térkép az interneten, amely a bezárt vasútvonalak jelenlegi járhatóságát mutatja, vagy hogy van e rajtuk teherforaglom?
... folytatom...
"Elveszett sínek" című térkép létezik OSM-alapú, de ne mtudom, tartalmaz-e mindent...
én is az openstreetmapot ajánlám. magam is rajzoltam oda pár vonalat ami már nem létezik.
a vonalak járhatóságát csak szemrevételezéssel lehet biztosan megállapítani. Van ahol elég sok sín elloptak, felszedtek.
A hódmezővásárhely - Makó vonalon az autópálya építésnél volt nagy teherforgalom, illetve cukorrépát is szoktak onnan szállítani (Szikáncs)
A Kiskőrös - Kalocsa vonalon egészen biztos, hogy van tehervonat (Foktő)
A Mezőfalva - Paks vonalon is van tehervonat
Somogyszob - Balatonszentgyörgy között Somogyszob irányából Böhönyéig szoktak menni. Szentgyörgy felöl meg Marcaliig. A köztes szakaszt nem használják, de úgy tudom járható.
Sellye- Villány között elég sok helyen fel van már szedve a cucc, de Villányból Nagyharsány - Beremendre van vonat. Illerve Sellye felöl is Vajszlóra volt még néhány éve biztosan, illetve Drávafokra (Középrigóc felé)
Veszprémből is szoktak járni Papkeszire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!