Munkaszerződéssel, napi 4 órás munkaidővel vagyok bejelentve. Volt, aki azt mondta ez nem számít munkaviszonynak csak, ha 6 órás lenne. Igaz ez?
3#. De, ahhoz hogy regisztráljanak és kapjak havi 22.800 Ft-ot, úgy tudom lehet. Nem?
Tehát nem munkanélküli járadékra, hanem ez az alap összeg regisztrált munkanélkülinek jár ugy tudom. Nem így van?
Nem igaz, és az előző válaszok sem helyesek.
Ha munkaviszonyod van, lényegtelen, hogy hány órás, akár heti 2 órás is lehet, akkor is munkaviszonynak számít.
Nyugdíjnál ugyanúgy szolgálati idő, mint a teljes munkaidő (mennek az éveid), a nyugdíj összegének számításánál pedig az számít, hogy mennyi volt a kereseted (ott viszonyítanak a minimálbérhez)
Álláskeresésinél ugyanúgy 1 napnak számít, mint a teljes munkaidős. Ha megvan a jelentkezésed megelőző 3 éven belül a 360 nap munkaviszonyod, akkor jogosult vagy az álláskeresési járadékra. Az összege pedig a jelentkezésed megelőző 4 naptári negyedévben elért béred alapján számolódik.
Ha a munkaviszony mellett vállalkozó lennél, ott is mindegy, hogy 4, vagy 6 órás munkaviszonyod van, mert ott csak akkor vagy mellékállású vállalkozó, ha legalább heti 36 órás munkaviszonyod van (ami napi 7,2 óra)
Akkor mi van, ha 3 évre visszamenőleg nincs meg a 365nap munkaviszonyom, csak 200 nap munkaviszonyom van.
Ilyenkor mi van?
"Akkor mi van, ha 3 évre visszamenőleg nincs meg a 365nap munkaviszonyom, csak 200 nap munkaviszonyom van.
Ilyenkor mi van?"
Akkor nem vagy jogosult álláskeresési járadékra.
360 nap kell minimum, nem 365 nap!
Nem csak munkaviszony számít, hanem
- közfoglalkoztatási jogviszony,
- egyéni, illetőleg társas vállalkozói tevekenység időtartama, feltéve, hogy alatta a járulékfizetési kötelezettségednek eleget tettél.
Nem is értem, hogy még a foglalkoztatási szerv honlapján is csak a munkaviszonyt említik. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!