Egy 23 éves őstermelőnek ha nincs meg a heti 36 óra bejelentett munkaóra akkor milyen költség fizetésére köteles (összegben) ?

Pontosan ez a 18,5: "nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék" egyben, tehát minden amit eddig külön vontak. Csakhát ez vajmi kevés ilyen kis bevételre. Magam nevében beszélek és ha ez így van akkor teljesen jó.
Nálam továbbra is fennáll a 3 kombó kérdése...

Most kiszámoltam remélem ezúttal jól, hogy a maximális 600.000-re ez évi 16.650 Ft.
Ezt nem tudom havonta vagy negyedévente kell...mert van valami negyedéves bevállás is a főállású/biztosított őstermelőknek. Meg 600 felett is ugyanennyi? Meg ha ez a 600 kétféle módon jön is?(adószámos és őstermelőként ráadásul FHT-al)

20/26 A kérdező kommentje:
Ahogy leírtad az alapján: Ha maradt álláskeresői ellátási alapod, akkor azt felhasználhatod, utána attól függően alakul, hogy az meddig tart.
Ha dátum szerint megírod, hogy
2017.november végétől 2020 november végéig mikor volt munkaviszonyod; mikor kaptál álláskeresési járadékot; mi volt az álláskeresési határozatok indoklásában, mennyi jogviszonyban töltött idővel rendelkezel; mikor nem voltál biztosított, akkor lehet pontosan válaszolni.
19/26 anonim:
Az FHT nem eredményeztet biztosítási jogviszonyt, csak természetbeli eü. ellátásokra jogosít, ezért be kell jelentkezned biztosított őstermelőnek.
Ha neked ilyen összetett problémád van: őstermelő, adószámos magánszemélyi tevékenység, gyerek utáni ellátások, akkor keress fel egy olyan könyvelőt aki a TB-ben is jártas. Számtalan adatot, időpontot kell figyelembe venni a 3 összehozásánál. Plusz lehet jobban jártok, ha a férjed veszi igénybe a GYED extrát.
Ennek a kiszámolása és megválaszolása nem pár perces munka és közben számtalan kérdés adódik.

Beszéltem a falugazdásszal,aki mint mondtam nem igazán kompetens még. Meg tudjátok erősíteni amit mondott, hogy a NAK felé nem tartozom bejelentési kötelezettséggel abból kifolyólag, hogy a héten átváltok főállású/biztosított őstermelő posztra?
Azt nem tudja,kinek kell bejelenteni,beszéljek könyvelővel. Ez meg is fog történni a többi összetett kérdésem miatt is. Na de ez olyan alap dolog, hogy hova jelentsem ezt be, egyáltalán be kell-e, biztos tudtok segíteni.
Meg képzeljétek azt mondta arra, hogy idén dec.31-ig érvényes az igazolványom, hogy majd valószínűleg emiatt sem kell bemennem,mert addigra már megcsinálják, hogy online lesz letölthető. Ilyen újdonságok lesznek.
Meg még a vállalkozóvá válási támogatásra buzdított,mert egy ismerőse most kapta meg a 4,5 milliót. Én meg erről úgy tudtam (munkaügyi személytől akinek ez a hatásköre), hogy azt most Pest megyében nem adják és a 6 havi minimálbéres támogatást is csak 2-3 hónapra most a korona miatt. Munkaügyibe pénteken kell mennem,de addig erről is szívesen olvasok infót ha van.
Köszi, szép napot!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!