Honnan tudom, hogy egy lakastulajdonos adozik-e a lakas berbeadasabol szarmazo jovedelme utan?
Alberletben eltem, ahol egy tönkrement dolgot helyettesitettem egy masikkal. A szerzodesunket felmondtuk, majd hetekkel ezutan vettek eszre cseret. 2 honap utan még mindig zaklat a tulaj, hogy neki az eredeti kell,holott mar a targy megfizeteset is felajanlottam. Nem nagy összegrol beszelunk és ugy erzem mar csak unatkozo cseszegetes a reszukrol a zaklatas. Szeretnem vegleg lekoptatni oket és arra gondoltam jön a vegsö megoldas: nem is adoztak az albi utan. De ezt honnan tudom meg pontosan? szamlat sosem adtak, csak egy elismervenyt irtunk ala, h befizettuk az azhavi penzt.
Valaszaitokat köszönöm!
Ha nem adott számlát, akkor valószínű, h nem adózott.
Az az "elismervény" mit takar?
Egy kockás papírra ráírta, h átvett X összeget, vagy adott egy bevételi bizonylatot?
Itt meg tudod nézni, van-e adószáma a bérbeadáshoz. Ha nem találsz, akkor biztos nem adózik, mert a bérbeadáshoz adószám kell.
Ha van adószáma, akkor nincs ötletem.
Ha van adószáma, akkor sem biztos, hogy adózott.
Ha átvételi bizonylatot adott, az sem jelenti azt, hogy hivatalosan csinálta a bérbeadást. Átvételi elismervényt, bevételi pénztárbizonylatot mindenki szabadon vehet a papírboltban; csak a számlához és a nyugtához kell adószám.
Adózás szempontjából a bérbe adónak nem csak a bérleti díj, hanem a rezsi után is adóznia kell (az apeh honlapján ezt megtalálod)
Először nézd meg, hogy adószámos-e. Ha nem, tiszta sor, hogy nem is vallotta be az apehnak a bérletből származó bevételét. De még ha adószámos is, a következő cseszegetésnél rákérdezhetsz, hogy hogyan adózott a bérleti díj és a rezsi után.
Kötöttetek szerződést a bérbeadásról?
Ha nem, Te sem tudod bizonyítani, hogy adót kellett volna fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!