Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Végrehajtónak elég, ha bemutat...

Végrehajtónak elég, ha bemutatok egy ügyvéd által írt és hitelesített vagyonnyilatkozatot, hogy lakástulajdonos vagyok és ami a lakásban van ingóságok az enyémek? Nem én vagyok az adós, akihez tkp. jön mint végrehajtó. Bővebben:

Figyelt kérdés
Nem én vagyok az adós, aki az adós, az én lakásomban él, de ez a tartózkodási helye. Mivel a párom (nem vagyunk bejelentett élettársak) tartozik pénzbírsággal, nem volt eddig jövedelme, így nem tudta kifizetni és már végrehajtó jött, de éppen nem voltunk otthon és hagyott iratot, hogy legközelebb jön foglalni a bírság értékében. Csakhogy a páromnak a lakásban nincs semmije, hogy is lenne, ha nem volt jövedelme eddig, hogy valamit vehetett volna magának. Minden az enyém (ingóságok) és a lakás is. Lakcímkártyáján tartózkodási helyként a lakásom címe van feltüntetve.
2009. júl. 30. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom,akkor nem foglalhat.

Nálunk is volt hasonló szitu,de mi megoldottuk,mert minden tárgy,amit vettünk(és elvihette volna)az én nevem volt.Amihez meg nem volt papír,ahhoz meg írattunk haverokkal egy kamu adásvételit. :)

HAllottam valami olyasmiről is hogy 5 év után ,,ami az enyém a tiéd",de ez nem tuti hogy életben van még.

Nah,meg bizonyítsa be a hatóság hogy ti élettársak vagytok,és a párod nem csak egy bérlő vagy lakótárs...esetleg egy megszorult barát....azért lakik ott.

Mindenre van kiskapu...

Remélem tudtam segíteni:)

-z-

Ennyi

2009. júl. 30. 19:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :-) Tényleg, az adásvételi is jó ötlet. Naná nem engedem, hogy az én bármelyik tulajdonomat (ingóságokat) elvigyenek "csak úgy", elvégre az enyémek, csak éppen semmit nem "nevesítettem" a nevemre, elvégre ezt senki nem csinálja....
2009. júl. 31. 08:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor írass mindenre adásvételit!

Semmi kép ne hagyjátok magatokat.

Annyi fog még kisülni belőle,hogy megpróbálnak nálatok foglalnbi,ha nem megy akkor pedig átkerül egy behajtási osztályra,és ennyi.

kapjátok a papírokat.....

10-15 év múlva pedig a helyi tanácsnál le kell dolgozni a párodnak a tartozást...

Hamegtagadja mehet a dutyiba csücsülni.

de aodáig még van min.15 év.... :)

Üdv: -z-

2009. aug. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!