Kaptam egy üzenetet, hogy fizessem be a Katát. Ez releváns? Többi lent
Május elejen nyitottam az egyéni vállalkozásom de a hónap végén szüneteltettem is. Kaptam jún. Elején egy emailt, hogy utaljam el a KATÁt. Én a májusra vonatkozót máj. Közepén kifizettem. Akkor már júniusra nem kell,ugye ? Ez automatikus rendszer üzenet?
Plusz mi a helyzet a kamarai tagsággal? Azt is be kell fizetni, így, hogy egy hónap után szüneteltettem is?
Kamarai tagságot be kell jelenteni akkor is, ha csak egy napot élt a vállalkozás az évben.
Kata szüneteltetést pedig be kell jelenteni a navnak, higy ne írják elő, gondolom azt elfelejtetted.
Igen, ki kell fizetned a kamarát.
A szünetelést pedig külön be kell jelenteni a navnak a 20t101e nyomtatványon.
Mindig utólag fizeted, szóval júniusban a májusit, júliusban a júniusit...stb.
Ha csak 1 napot is működik a, hónapban, akkor fizetni kell arra a hónapra a teljes adót. A szünetelést nem csak a NAVnál kell jelezni, hanem a helyi önkormányzatnak is be kell nyújtani egy változásbejelentőt.
Igen, azt tudom, hogy mindig visszamenőlegesen kell fizetni, de ahogy elkezdtem a vállalkozást májusban akkor én már fizettem is, noha jún 12 a határidő ( ezért gondoltam, hogy automata üzenet lehetett).
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!