Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem! KATA-s kezdő vállalkozás...

Gerivi kérdése:

Nem! KATA-s kezdő vállalkozás esetén az éves adóból leírhatóak a költségek?

Figyelt kérdés

PL: Éves árbevétel 8M ft.

Haszon: 4M ft.

Haszonból kiadások 1,5M ft.

Éves adó Kb: 12X80E + Árbevétel? 15%-a?

Sajnos ezt nem tudom, azért kérdezem.

De legyen 2,2 M ft.

Ezt az összeget mindenképpen be kell fizetnem a NAV felé, vagy ebből leírhatom az 1,5 M ft-ot?

Ez csak egy példa.

A kérdés arra irányul, hogy az éves adómból leírhatom-e a KTSG-eket, vagy mindenképpen be kell fizetnem egy meghatározott minimum összeget nem KATA-s E.vállalkozóként.

2020. ápr. 17. 11:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
nem, Norbi, a hallgató nem biztosított, eü szolgra jogosult, soha nem volt biztosított. Ev-ként lesz biztosított, ha tételes, akkor is, ha fizetési kötelezettsége nincs a jogviszonya miatt.
2020. ápr. 18. 11:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem le vagy tojva, hanem marhaságot kérdeztél. A legjobb tanács, hogy keress fel valakit, aki célzottan, neked fog tanácsot adnik. Leírom én neked a tbj-t meg az szja-törvényt, de alapok hiányoznak, én epdig nem akarlak tanítani.
2020. ápr. 18. 11:05
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező a 61%-os ő egy frusztrált könyvelő, akinek jó eséllyel kicsi vagy most megint visszaesett az ügyfélköre és csak fizetős tanácsokat hajlandó adni. Ez nála eddig is igy volt évek óta ott a gy.k.-n.

Amíg ennyire alap szinten sincs meg a vállalkozás számviteli része, addig ne könyvelőt keress , hanem önmagad képezd, mert vállalkozói kompetencia része ez is, ami kell az üzleti tervezéshez is.

Emellett pont azért , hogy ne higyj el mindent egy olyan könyvelőnek, akit érdemben csak az érdekel hogy fizesd a havi díját, hanem tudd kontrollálni a munkáját. Én most az 5 év alatt, az 5. ilyet cserélem, helyette megcsinálom és magamnak könyvelek inkább a továbbiakban, annyi màr a kókler a piacon, hogy kb ott tartunk, fizetsz azért hogy hátráltassanak.

Lásd 61%-os is itt flegmàzik, de szerinte az területileg illetékes iskolaorvosok is rosszul tudják a, a csok-ot, Babávárót ügyintézők, meg a nyugdíj ügyintézők is rosszul tudják , hogy a nappalisok -nem csak szerinte a főiskolás- , hanem szakmunkás tanulók, foszosok vagy egyetemisták sem jogosultak semmire, mert " nem biztosítottak " a bemagolt tb trv-e alapján.

A lényeglátás és problémamegoldás Neked mint vállalkozónak előrébb való lesz, mint az elméleti számvitel hidd el. De kellenek az alapok, mert anélkül is bukó lehet, ahogy könyvelővel együtt is, anélkül.

2020. ápr. 19. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!