Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen adózással kapcsolatos...

Milyen adózással kapcsolatos újságot ajánlanátok egy kezdő vállalkozónak?

Figyelt kérdés

Alanyi ÁFA mentes KATA-s vagyok, szóval túl sok teendőm nincs, de azért szeretném, ha időnként lenne valami (akár netes, akár papír alapú) újság, ami figyelmeztetne, ha valamilyen határidő közeleg, vagy ha változás van.

Előre is köszönöm!

2018. dec. 30. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:
2018. dec. 30. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:

az adózónán nagyon sok téves cikk jelenik meg

a nav oldalán lehet kérni hírlevelet, rengeteg témában.

2018. dec. 30. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha KATA-s is vagy, én mindenképpen javaslok Neked egy könyvelőt, akivel tudod tartani a kapcsolatot, ha valami kérdés, stb. merül fel.

Nem kell minden hónapban fizetni neki, de megbeszélitek, hogy x időnként adsz ennyi és ennyi ft-ot, ezért cserébe bármikor felhívhatod telefonon, figyelmeztet az iparűzési adó fizetésének határidejére, stb.

Az év végi adóbevallást pedig mindenképpen javaslom, hogy vele csináltasd meg, akkor lehet adni neki egy havi összeget (nem vagyok könyvelő, nem magamat reklámozom, hanem KATA-s vagyok és nekem ez így tökéletes :-) )

2018. dec. 31. 07:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is katás vagyok, van könyvelőm havi 1500 és hívhatom nyaggathatom, intéz mindent szól hogy ezt kell azt kell, adóbevallást csinál stb.
2018. dec. 31. 10:42
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem is van pár KATA-s ismerősömnek könyvelője, de nem 1500 forintokért, hanem 12-15-ért. Azért évente sokallom a kb 150 ezer forintot azért, hogy néha szól valami miatt.

Az adóbevallást majd mindenképp megnézem, hogy mennyire bonyolult. Igazából nagyobb projekteket csinálok, szóval ritkán számlázok, gondolom ez egyszerűsít azért valamelyest.

2019. jan. 4. 00:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja amúgy van egy könyvelő ismerősöm, néha segít, de nem akarok visszaélni a jóindulatával, ezért szeretnék jobban "önállósodni".
2019. jan. 4. 00:27
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ja amúgy van egy könyvelő ismerősöm, néha segít, de nem akarok visszaélni a jóindulatával, ezért szeretnék jobban "önállósodni".

Ha nem akarsz visszaélni a jóindulatával, akkor fizess neki x időnként valamennyit - ahogy írtam is. Egy KATA-snak nem kell minden hónapban a könyvelő, nem kell minden hónapban fizetni: beszéld meg vele, mennyit kér, mondjuk negyedévente és kész. Te meg a vállalkozásssal foglalkozz, ne az adózással - hidd el, csak az energiádat, idődet viszi és akkor még mindig nem biztos, hogy mindig mindent toppon fogsz tudni.

Nem, nem vagyok könyvelő, nem azért írtam :D (KATA-s vállalkozó vagyok)

2019. jan. 6. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!