Kezdő Katás vállalkozó meddig húzhatja a kata kifizetését?
Barátnőm kozmetikus akar lenni, katás vállalkozó már 4.hónapja, azonban még egyetlen egy katát nem tudott kitermelni...
Vajon meddig húzhatja még ezt, mielőtt beüt a szar? Bocs a szóhasználatért, de a végén én fogom megszívni miatta.
A KATA lényege, a havi 50.
Ezt AKKOR IS KÖTELEZŐ fizetni, ha az adott hónapban SEMMI, azaz NULLA forint bevételed van!!!
Meg fogják B@xni!!!
Az 50 ezres Katát fizetnék vagy a 25 ezrest mert mondjuk bejelentett munka mellett csinálja?
Ha főfoglalkozás, akkor szívás, mert Dec 31 én ha 100 ezer Ft hiánya volt, akkor kitették a katából. Ügyfélkapura jönnek a levelek és a fizetési felszólítás is. Húzni nagyon nem lehet, könyvelőjével beszéljen.
a héten megkapja a határozatot, hogy kirakták.
A véglegessé válásig rendeznie kell.
Nem, nemlett.
Azóta beszélt könyvelőjével barátnőm, ő azt mondta, ha villámgyorsan kifizetünk annyit, hogy a tavalyi évre csak kevesebb mint 100adósságunk legyen, akkor ha jön a felszólítás, megreklamálható...
Majd kiderül.
Jó nagy hülye a könyvelője...
Nincs olyan, hogy megreklamálod.
Volt tartozása december 31-én?
Volt, tehát jogos, ha kap határozatot arról, hogy kirakták.
A határozatban ott van, hogy amennyiben a véglegessé válás előtt rendezi, maradhat kisadózó. Igazolni sem kell külön a befizetést, a folyószámlára felkönyveléskor küldik az értesítést, hogy maradhat.
Szóval nem kell reklamálni (nincs is ilyen lehetőség, fellebbezés van, de azt kiröhögik, hiszen jogos a határozat, akkor lenne oka rá, ha mondjuk időben fizetett, csak nem könyvelték neki a fszlára a befizetést), fizetnie kell a határozat véglegessé válása előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!