Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha egy élelmiszer boltban az...

Ha egy élelmiszer boltban az eladó oda sem adja a számlát, hanem amint kijön a gépből kidobja, az adócsalásnak számít?

Figyelt kérdés

Nagyon sok esetben, főleg kisebb boltokban én el szeretném kérni a blokkot, de az eladó azonnal kidobja, majd amikor elkérem, sűrű elnézések közepette előkeresi a szemetesből.

Ilyenkor büntethető a bolt? Vagy a vásárló is felelősségre vonható? Ez adócsalás? Mivan ha egy NAV ellenőrrel csinálják ezt? Köszi a válaszokat! :)

#büntetés #bolt #blokk #NAV #adócsalás #nem adtak blokkot #élelmiszer bolt adócsalás
2019. dec. 28. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Nem adócsalás hiszen a pénztárgép be van kötve a NAV-hoz és onnan a blokk kijött tehát a vásárlás után adóznak. Nem jogszerű hogy te nem kapod meg a blokkot de hogy ezért büntethetőek-e azt nem tudom. Javarészt én is eldobálom a blokkot.
2019. dec. 28. 20:38
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Erről le kéne szokniuk a boltoknak. Köteles a vevőnek "nyugtát" biztosítani, ami ilyenkor a gépi blokk. Tehát nem elég, hogy beverte a gépbe, hanem át is kell nyújtania Neked.

Az egy más dolog, hogy Te mit kezdesz vele. Ha nem kell, majd Te kidobod.

Én belerakom a "neylon táskájába" úgy adom át a vásárolt árut. Akkor nincs vita.

NAV? Belekötne...

2019. dec. 29. 05:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A blokk eldobásnak egyszerű a magyarázata:

-nem azt üti be, amit vettél

-nem annyi tételt üt be, de ezt akkor is elkövetik, ha megkapod a blokkot (mozgóárustól vettem 16 zsemlét 20-at ütött be a gépbe)

-más áron üti be a vásárlásod akciós a termék esetén, de nem tették ki (vettem 3 kólát, de a dupla csomaghoz a 3-adik ajándék, 2-öt beüti a 3-adikat meg fejben hozzáadta)

-veszel mozgóárustól élelmiszert, nem kaptam blokkot (rendszeresen adott magának 15-20-25% jattot), miután többször elkértem a blokkot és már figyeltem a db szám elütésekre is nem csak a végső árra, többet nem állt meg hiába jeleztem neki

-postán a kincstárjegyemnél többször próbálkozott a csaj 100 000-et eltüntetni, 7-ből 6 alakalommal bepróbálkozott, FIGYELNI KELL!

-veszel fél kg kenyeret 1kg-ot üt be, aznap nem kell kenyeret vennie, most képzeld el mosóporral, kólával, gyümölccsel...

Decemberben 14 alkalommal próbáltak meg átb***szni, igyekszem figyelni, de 1 alkalommal nem voltam elég figyelmes, én is ember vagyok és hibázok, ez 1200Ft-omba került!

2019. dec. 29. 10:41
 4/4 anonim válasza:
100%
Biztos büntet érte a NAV vagy 60 ezerre. Ha a vevő kilép a boltból és nem vitte magával a blokkot, akkor dobható el. Mellesleg, ha valami baja van a termékkel csak blokkal tud reklamálni hivatalosan, blokk nélkül nem kötelezhető a boltos a reklamáció elfogadására.
2020. jún. 18. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!