Ha vákumcsomagolt terméknél felenged a vákuum és mozog benne a termék, akkor az romlottnak számít?
Mi az, hogy "felenged" a vákuum? Egy nem fagyasztás, hogy felengedjen!
Ha meg kinyitod, attól kezdve NINCS vákuum...
Szerintem úgy érti, hogy valahol keletkezhetett rajta egy mikroméretű luk, ahol távozott a vákuum, és "lötyög" a lezártnak tűnő csomagolásban a cucc.
A választ nem tudom, de én nem fogyasztanám így.
Nem.
A termék nedvességtartalma okozza a mozgást, ugyanis azt nem lehet egy helyben tartani. A térfogata ugyanannyi marad, tehát nem kerül bele levegő, csupán átrendeződik a tartalom, mert a folyadékok ugye nem stabilak, ha a sajátjuktól eltérő közegben vannak. A hús pedig pont ilyen közeg. A légmentesen lezárt tejföl tetejére is kiül a víz...
A vákumcsomagolt termék nincs odaragasztva a doboz aljához.
Szállításkor zötykölődhet és elmozdulhat bármilyen irányba.Ha egy doboznyi húst függőlegesen teszel a szatyorba, míg hazaérsz, a doboz alsó felében lesz az egész. Puszta gravitáció.
A tejfölt pedig hőkezelés után majdnem forrón töltik a poharakba, és azonnal lezárják a fedőfóliával. Ezután hűtőkamrába kerül, és a fólia belsején keletkezett pára csepeg rá a tejfölre.
A csomagolás valahol mégiscsak megsérült, lehet az egy mikrosérülés is, ami szabadszemmel láthatatlan. Ilyenkor azonnal megszűnik a vákum, és levegő kerül a csomagolásba.
Most az lenne fontos, hogy mikor vetted, mikor észlelted a vákum megszűnését, mi a hús szavideje.
Ha ma történt, kibontva semmi szag, semmi nyálka, akkor elkészítheted bárminek, de akár le is fagyaszthatod. Persze, ha eddig folyamatosan hűtőben volt.
Szóval a vákumhatás léte vagy nemléte , nem idő függvénye, hanem fizikai hatás (sérülés, felbontás ) szünteti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!