Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hol lehet egyszerűen bejelente...

Hol lehet egyszerűen bejelenteni az olyan (főleg kínai, de nem csak) boltokat, amelyek sportot űznek abból, hogy nem adnak nyugtát és így adót csalnak?

Figyelt kérdés

Közvetlen link vagy e-mail cím kéne. Régebben könnyen megtaláltam a nav (vagy még apeh?) honlapján, legutóbb viszont nem, pedig tele van vele a hócipőm, hogy itt élősködnek rajtunk érzésem szerint egyre többen, miközben a lelkiismeretes vállalkozók nem tudnak életben maradni!

Ma történt, hogy olyan cetlit nyomtak a kezembe egy kínai boltban, amin csak a következők szerepelnek, így, ahogy látjátok, helyesírási hibákkal együtt, és semmi más, se cím, se időpont, se adószám, se semmi:

VEGYES DISZKONT

Megnevezés: Milka szaloncukor mar 2 DB x 1790 Ft/DB

Érték: 3580

Összeg: 3580ft

Összesen: 3580 ft

készpénz: 3580ft

Köszönjük

Ehhez képest nem a pontos összeget adtam oda, hanem 5000 forintossal fizettem.

Ráadásul először bepróbálkozott azzal, hogy 1900-ért akarta beütni darabját, pedig a polcra 1790 volt írva... Nem volt időm máshova menni megvenni ugyanazt, ezért fogadtam el ezt a semmi cetlit, de hogy többet nem megyek oda, az is biztos. Annyiban hagyni mégsincs kedvem, mert akármelyik kínaiba betévedek, ez van. Meg nem csak kínaiban, az az igazság, úgyhogy nem "a kínaiakat" akarom bántani (volt errefelé korábban egy kínai bolt, amit azóta lebontottak, és ott volt egy darab tök korrekt kínai eladó kiscsaj - a többieket hagyjuk...), mert kis cipőboltban, ahol csak teljesen rendben levő, márkás cipőket árulnak, és hosszú évek óta, ugyanezt eljátszották egy rokonnal - azon a sajtcetlin, amit neki adtak, amikor ott hagyta kb. a nyugdíjának az ötödét egy pár cipőre, betűk egyáltalán nem is voltak, csak számok! Közben a kedvenc boltom meg bezárt, pedig azok tök korrekten mindig adtak blokkot - és ugyanilyen árszínvonallal dolgoztak.

Na szóval hova írjak?

2019. dec. 19. 18:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
"Vétkesek közt cinkos, aki néma."
2019. dec. 19. 21:08
 12/16 A kérdező kommentje:

"te meg ott veszed a cipőket is"

Több szempontból sem sikerült megértened a cipőboltos mondatot (sem):

1. Semmit sem mondott arról, hogy hol szoktam venni a cipőket.

2. Nem velem történt az eset, hanem egy rokonommal.

3. Nem kínai boltban, hanem egy kis cipőboltban (ami nem kínai volt).

"hogy más fizet-e az az ő dolga, nem a tiéd"

Mond valamit az a szó, hogy közteherviselés?

[link]

"te ettől még csak egy utolsó senki spicli leszel"

Ha pl. kirabolnak, vagy betörnek a házadba, akkor sem fogsz feljelentést tenni, nehogy spicli legyél?

2019. dec. 19. 22:02
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

@ 11 :

" Én fizetem adót, de hogy más fizet-e az az ő dolga, nem a tiéd, "

Ez a felfogás a züllött, lerobbant, szegény kisemberek tömegéből álló közösségek jellemzője. De igen, ha valaki nem fizet adót, járulékot, az mindenki számára fontos info, és cselekvésre kell, hogy késztesse az adott közösség tagjait. Nem a házmester effektust hiányolom, hanem azt, hogy a tisztességesen együttműködő, közösségi szabályokat követő emberek egymástól függetlenül is szót emelnek, és kiközösítik azokat, akik élősködnek a közösségen. Pl. azokat, akik nem fizetik be a közfeladatok ellátáshoz szükséges adókat az előírt teljes mértékben.

Aki hallgat, mint szar a fűben, mert azt gondolja, amikor XY nem fizeti meg a mindenki számára fontos adót, az csak az állami bürokraták dolga, akkor alapjaiban rombolja le a jóléti társadalom építő elemeit.

2019. dec. 20. 11:41
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

> Te? Csak nem azért zavar annyira, hogy engem zavar, mert téged is joggal bejelenthetnének a NAV-nak?...

Valószínűleg sokkal több adót fizetek, mint te. De nem vagyok ilyen etatista barom, mint itt majdnem mindenki.

2019. dec. 20. 11:44
 15/16 A kérdező kommentje:

"sokkal több adót fizetek, mint te"

Ez mellébeszélés. A kérdés az, hogy mindet befizeted-e, amit kötelességed befizetni.

2019. dec. 20. 14:27
 16/16 anonim ***** válasza:
82%

Kit érdekel mennyi adót fizetsz?

A lényeg az, hogy csak akkor lesz bármi változás, a politikában és a kisemberek szintjén is, ha ki merjük mondani, hogy igenis a mi dolgunk!

A mi dolgunk, hogy mindenki fizesse az adót, hogy senki ne sunnyogjon, és ez nem házmester magatartás, hanem a polgári értékrend alapja!

Nem oké lopni, nem oké csalni, és nem oké sunnyogni!

2019. dec. 20. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!