Hol lehet egyszerűen bejelenteni az olyan (főleg kínai, de nem csak) boltokat, amelyek sportot űznek abból, hogy nem adnak nyugtát és így adót csalnak?
Közvetlen link vagy e-mail cím kéne. Régebben könnyen megtaláltam a nav (vagy még apeh?) honlapján, legutóbb viszont nem, pedig tele van vele a hócipőm, hogy itt élősködnek rajtunk érzésem szerint egyre többen, miközben a lelkiismeretes vállalkozók nem tudnak életben maradni!
Ma történt, hogy olyan cetlit nyomtak a kezembe egy kínai boltban, amin csak a következők szerepelnek, így, ahogy látjátok, helyesírási hibákkal együtt, és semmi más, se cím, se időpont, se adószám, se semmi:
VEGYES DISZKONT
Megnevezés: Milka szaloncukor mar 2 DB x 1790 Ft/DB
Érték: 3580
Összeg: 3580ft
Összesen: 3580 ft
készpénz: 3580ft
Köszönjük
Ehhez képest nem a pontos összeget adtam oda, hanem 5000 forintossal fizettem.
Ráadásul először bepróbálkozott azzal, hogy 1900-ért akarta beütni darabját, pedig a polcra 1790 volt írva... Nem volt időm máshova menni megvenni ugyanazt, ezért fogadtam el ezt a semmi cetlit, de hogy többet nem megyek oda, az is biztos. Annyiban hagyni mégsincs kedvem, mert akármelyik kínaiba betévedek, ez van. Meg nem csak kínaiban, az az igazság, úgyhogy nem "a kínaiakat" akarom bántani (volt errefelé korábban egy kínai bolt, amit azóta lebontottak, és ott volt egy darab tök korrekt kínai eladó kiscsaj - a többieket hagyjuk...), mert kis cipőboltban, ahol csak teljesen rendben levő, márkás cipőket árulnak, és hosszú évek óta, ugyanezt eljátszották egy rokonnal - azon a sajtcetlin, amit neki adtak, amikor ott hagyta kb. a nyugdíjának az ötödét egy pár cipőre, betűk egyáltalán nem is voltak, csak számok! Közben a kedvenc boltom meg bezárt, pedig azok tök korrekten mindig adtak blokkot - és ugyanilyen árszínvonallal dolgoztak.
Na szóval hova írjak?
Kár volt ebbe belekeverni a kínai, vagy bármely más nemzetiségű vállalkozókat.
Ez a jelenség épp úgy létezik magyar kisvállalkozók körében is.
Egyébként NAV-nak hívják a kérdezett szervezetet.
Tapasztalatom szerint is létezik magyaroknál is, írtam is, de a kínai boltokban nagyságrendekkel gyakrabban fordul elő.
Tudom, hogy most hogy hívják, csak akkor, amikor még könnyebb volt kiigazodni a honlapjukon, akkor nem tudom, hogy épp minek hívták őket.
Az elsőnek köszönöm a linket!
"Mi a szarért zavar téged? Házmestere és besúgók országa..."
Nem. Jogállam, úgy hívják. Én fizetek adót. Ő nem. Te? Csak nem azért zavar annyira, hogy engem zavar, mert téged is joggal bejelenthetnének a NAV-nak?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!