Bruttó 5937 Ft-ot kapok egy napra mint GYED . Az egy honapra mennyi pénz nettóban?
5937 Ft x 30 nanp = 178.110 bruttó
178.110 x 0,665 = 118.443 nettó
2-es mit sertegeted. Kepzeld nekem is kikuldte a kincstar kiszamoltam es nem annyit kaptam csak az elso honapban. Irtam a munkahelyre hogy most akkor mi van...hat elkeseritettek, hogy a kevesebb a jogos.
Lehet a kerdezo is ebben a cipoben van...es azert kerdezi itt, mert nem akar a munkaltatonal reklamalni egybol, nehogy hulyet csinaljon magabol.
Szia!
A GYED-ből 10% nyugdíjjárulékot és 15% szja-t vonnak csak. Ha egyedül vagy, akkor erre ugyan úgy igénybe tudod venni az adókedvezményt.
A GYED-et minden naptári napra kapod a havi összegét az éves naptári napok számának 1/12-e szerint számítják. (365nap van idén, tehát 1 hónap 365/12=30,416 nap.
Br. 5937-el számolva havi 180583,75 Ft, aminek alapvető nettója 135438 Ft. (évi alapja br 2.167.005 Ft, mellette bármilyen munkát vállalhatsz, adózás oldaláról külön tételként!)
Ha nem dolgozol mellette és férjed/párod/apa keresetére kéritek az adókedvezményt, úgy a te adóbevallásod a nav számolja ki, amennyiben nem egyéni adózó vagy, vagy nem kéred a navtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!