Ha az évek alatt ugye nőtt a minimálbér, akkor a GYED összege is nagyobb lesz/lehet?
Bocsánat nem annyira értek ehhez az anyagi részhez..
Van 2 gyerekem most jön a 3ik..
A nagyobb 5 éves szóval gondolom/elvileg nőtt azóta a minimálbér is..
Ilyenkor hogyan számolják ki a gyedet?
Aki ebben jártas örülnék ha tudna segíteni :)
Nyilván majd rá kérdezek a munkahelyen is ha minden rendben lesz a Terhességgel(mert még túl korai)
Ha a fizetésed van elég magas, hogy az emelés beleférjen, akkor igen, többet fogtok kapni.
“A GYED maximális összege 2019-ben az előző naptári évi napi átlagkeresetének 70 százaléka, de maximum az aktuális minimálbér kétszeresének 70 százaléka, ami 2019-ben havi 208.600 forintot jelent” - ez a bruttó
2014 óta vagyok itthon a kicsikkel
Táppénz csed gyed gyes.
Most ismét ez következne, de fogalmam sincs h mennyi lehet a napi átlagkeresetem.
Jelenleg fizetés nélküli szabadságon vagyok (ugye míg 3 éves nem lesz a kicsi)
De akkor gondolom hiába nőtt a minimálbér, a GYED össze nem fog..
Ha nem mentél vissza dolgozni, nem nőtt a fizetésed akkor se, ha közben a minimálbér magasabb lett. Ebben nincs semmi csoda.
Előbb vissza kell menni, hogy rendezzék a béredet. Minden változás csak akkor következik be. És mindenről papírt kapsz.
Köszönöm utolsó, na hát látod ezt én nem tudtam.. Ezt szerettem volna megtudni..😂
Mondtam h nem igazán értek ehhez..
De így már minden tiszta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!