Gyesen vagyok. Májusban járt le a munkaviszonyom. (gyed). Munka nélküli segélyt kaphatok gyes alatt?
Nem.
Passzív jogon kaptad a gyedet?
A gyest meg kell szüntetni, ha munkanélküre akarsz menni.
Ma szólt egy ismerősöm, hogy mivel a kicsi 2 éves ugye elmúlt akkor már megszűnt a munkaviszonyom és tudnám igényelni a munkanélküli segélyt (bár erről még azóta sem kaptam papírt, majd be kell mennem valószínűleg munkahelyre h ilyenkor mi van)
(nekem eddig eszembe sem volt, hogy én munkanélkülit igényeljek 🤣)
Ezért kérdeztem gyors itt rá.
De azért köszönöm a válaszokat :)
"hogy mivel a kicsi 2 éves ugye elmúlt akkor már megszűnt a munkaviszonyom"
Baromság!
Attól hogy lejár a gyed, senkinek nem szűnik meg a munkaviszonya.
Akkor szűnhet meg csed/gyed alatt, ha eleve határozott szerződésed volt, vagy ha közös megegyezéssel megszűntetitek.
Ez hülyeség. Ha határozatlan munkaviszony alatt mentél szülni, akkor az csak akkor szűnik meg ha te kéred a munkáltatótól a megszüntetést. Fizetés nélküli szabadságon vagy, gyermekgondozás céljából, a gyermek 3 éves koráig a munkáltató egyoldalúan nem szüntetheti meg a munkaviszonyod.
Ha passzív jogon kapod a gyedet, akkor a munkaviszonyod már régen meg kellett hogy szünjön, de akkor kaptál volna kilépős papírokat.
Dolgoznk lehet gyes alatt, de munkanélküli ellátást nem lehet igénybe venni, pláne így, hogy szerintem meg van a munkaviszonyod.
Jajj 🤣 ennyire értek hozzá..
Nagyon szépen köszönöm h leírtátok :)
Akkor biztosan megvan még a munkaviszonyom mivel nem küldtek semmi papírt.
Csak bennem az volt h ha betölti a 2 évet a kicsi onnantól már ugye gyes van és ezáltal megszűnik a munkaviszony is. De ezek szerint igencsak tévedtem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!