Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 16 évesen elkezdek eladogat...

Ha 16 évesen elkezdek eladogatni évente 600 000 Ft-nyi használt cuccomat s 26 évesen lesz így 6 millió forintom s veszek belőle egy parasztházat, lehet gondom a navval hogy honnan van a pénz?

Figyelt kérdés
Vagy mindenképp csak 18 évesen kezdhetem, vagy ez hogy van? S halottam, hogy 200 000 Ft fölött be kell vallani valamit. vagy ez hogy van? Meg azt is hallottam, hogy nyilvántartást nem kell vezetni. S köteles vagyok számlán tartani a pénzt vagy előkerülhet bármikor annyiszor 600 000 Ft ahány év eltelt? (S mikortól, csak 18 év felett?)
2019. aug. 16. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 A kérdező kommentje:
biztos pont a te véleményedre fogok adni aki még egy kérdést sem ért meg s panaszkodik, ha elmagyarázzák neki, miről is szol a kérdés. ha jól értem arról győzködsz hogy aki eladja a használt tárgyait annak az ismerőseire rászáll a nav. ilyen elven mindenkire rászáll, mert sokan adnak el ezt azt. sokan egyenesen ebből élnek.
2019. aug. 17. 12:46
 62/84 A kérdező kommentje:
(ismerek olyan embert aki elad ezt azt gyakran, mégse szállt rám a nav, pedig az ismerőse vagyok)
2019. aug. 17. 12:47
 63/84 anonim ***** válasza:
100%

Mint említettem: nem velünk kell majd megbeszélned.

Lehet, hogy van ismerősöd, akinek IDÁIG szerencséje volt, ügyesen rejtegeti magát, stb.

De csak egyszer kapják el, és utána folyamatosan figyelni fogják.

Tegyük fel, hogy ezek után vállalkozó szeretne majd lenni.

Na, akkor arra számítson, hogy minden lehetséges alkalomkor ellenőrzés lesz nála.

Közben természetesen nem tud majd dolgozni, szóval akár be is dobhatja a törölközőt.

De mondom, semmi gond. A te életed, a te választásod.

2019. aug. 17. 13:03
 64/84 A kérdező kommentje:
de mivel is kapják el? mert ahhoz nem kéne valami szabályt is szegni, hogy "elkapják"?
2019. aug. 17. 13:06
 65/84 A kérdező kommentje:
Törvénytisztelésért is elkapják az embert manapság?
2019. aug. 17. 13:07
 66/84 anonim ***** válasza:
100%

Nálad (és az ismerősödnél) elég valószínűnek tűnik, hogy megpróbáltok kievezni a törvények határára.

Aztán, ha ez rosszul sikerül, mert mondjuk a NAV-nak más a véleménye erről a határról, mint neked, akkor már baj van.

2019. aug. 17. 13:09
 67/84 A kérdező kommentje:

"Na, akkor arra számítson, hogy minden lehetséges alkalomkor ellenőrzés lesz nála.

Közben természetesen nem tud majd dolgozni, szóval akár be is dobhatja a törölközőt."

Azért, mert az ismerőse valakinek akinek feltehetően ajándékot adott karácsonyra?

2019. aug. 17. 13:11
 68/84 A kérdező kommentje:
A 600 000 Ft egy eléggé fix érték. Ajándékozási határ pedig nem hinném hogy van. vagy ugy gondolod ha karácsonyra és születésnapra adtunk ajándékot akkor a husvéti nyúl már nem hozhat semmit, mert ez már határeset?
2019. aug. 17. 13:12
 69/84 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, Te vagy nagyon nehéz eset vagy, vagy beteg :D
2019. aug. 17. 13:28
 70/84 A kérdező kommentje:
pedig nem az én ötleteim betegesek
2019. aug. 17. 13:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!