Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha 16 évesen elkezdek eladogat...

Ha 16 évesen elkezdek eladogatni évente 600 000 Ft-nyi használt cuccomat s 26 évesen lesz így 6 millió forintom s veszek belőle egy parasztházat, lehet gondom a navval hogy honnan van a pénz?

Figyelt kérdés
Vagy mindenképp csak 18 évesen kezdhetem, vagy ez hogy van? S halottam, hogy 200 000 Ft fölött be kell vallani valamit. vagy ez hogy van? Meg azt is hallottam, hogy nyilvántartást nem kell vezetni. S köteles vagyok számlán tartani a pénzt vagy előkerülhet bármikor annyiszor 600 000 Ft ahány év eltelt? (S mikortól, csak 18 év felett?)
2019. aug. 16. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 anonim ***** válasza:

Mi ez a képlet?

Elmagyaráznád hogy jön ki?

2019. aug. 16. 16:08
 32/84 A kérdező kommentje:
30000 Ft * 20 év * 30 ember
2019. aug. 16. 16:13
 33/84 A kérdező kommentje:
de mondom ezek becsült számok, változhat az ajándékok értéke is az évek során, az emberek száma is s ajándékot sem feltétlenül csak évente 3-szor lehet adni.
2019. aug. 16. 16:15
 34/84 anonim ***** válasza:
100%
Oké, te itt már nagyon kemény bullshiteket nyomsz, én ki is szállok innen :D Válaszoltam kétszer is a kérdésedre, de elsiklottál felette. Valszeg ez is troll kérdés, sajnos későn vettem észre :(
2019. aug. 16. 16:26
 35/84 A kérdező kommentje:
láttam a választ, de a többi témáról is beszélek a többiekkel. persze csak ha megengeded
2019. aug. 16. 16:27
 36/84 A kérdező kommentje:
amugy elég furcsa hogy egy sorban írsz egy választ, majd utána oldalakon át hülyeségeket, majd azért panaszkodsz ha elmagyarázom, hogy a hülyeség miért hülyeség. lényegében látatlanban nyilatkozol termékekről, hogy mennyiért lehet vagy nem lehet eladni azokat, miközben az eladási végösszeg az ami fix. ez többszörös hülyeség. amit harmadáron adunk el az pl. eredetileg 3-szor annyiba került. ez nem bullsith hanem matematika.
2019. aug. 16. 16:33
 37/84 anonim ***** válasza:
100%
Én már elvesztem a részletekben és a képletekben, van még kérdés vagy már csak vitatkoztok?
2019. aug. 16. 16:39
 38/84 A kérdező kommentje:

Azok csak példaszámok, az egyik eredeti kérdés az, hogy 16 évesen is lehet e évi 600 000-ért adómentesen eladni. Erre a kérdésre a mai napig nem jött válasz, értelmetlen vita viszont volt bőven, példaszámokon, amik bármennyi értékűek lehetnek.

Még az se teljesen egyértelmű, hogy ha nem kell róla nyilvántartást vezetni akkor miért kell megmondani, hogy melyik kitől volt? Sőt ha nincs nyilvántartás nem csak miért, hanem hogyan?

2019. aug. 16. 16:49
 39/84 anonim ***** válasza:
100%

Több választ is kaptál a kérdésedre, de akkor én most összefoglalom:

16 évesen is lehet eladni 600 ezer ft-ig adómentesen, a SAJÁT megunt kinőtt, feleslegessé vált holmijaidat - de ehhez Neked min. 1.200 000 ft értékű cuccodnak kellene lennie - ugyanis "árában" nem fogod tudni eladni, csak kb. féláron. Ha eladsz pl. 25 db kabátot, akkor azért az már erősen kimeríti az üzletszerű eladás fogalmát (a mennyiség miatt) hacsak nem be tudod bizonyítani, hogy mind a 25 kabát a Tiéd volt. Mivel önálló keresettel nem rendelkezel, ezért a szüleidet fogják elővenni (meg a rokonaidat), hogy valóban vettek-e Neked ennyi kabátot. Ha pl. a szüleid minimálbért keresnek és mondjuk albérletben laktok, akkor nyilván nem életszerű, hogy 25 kabátot vettek Neked.

És oké, egyik évben eladod a feleslegessé vált dolgaidat, de ha MINDEN ÉVBEN 600 ezerért adsz el, akkor azért elég gazdagnak kell ahhoz lenni, hogy ezt meg tudd tenni.

Ha meg lomizol, akkor az már üzletszerű, haszonszerzésből elkövetett eladás, egyértelműen vállalkozói kell hozzá - meg amúgy sem lehetne elvinni a lomot, ahogy írták is.

2019. aug. 16. 18:09
 40/84 A kérdező kommentje:

S hány éves kortól lehet? Mert ha 16 évestől lehet akkor lehet hogy előbb is lehet, s akkor az évente plusz 600 000 Ft. A 25 kabát 20 év alatt még bőven életszerű, tavaszi kabát téli kabát, átmeneti kabát, ennyi idő alatta az ember nő hízik, stb.

De azt még mindig nem értem, hogy ha nem kell nyilvántartani akkor honnan tudni, hány kabátot adtam el 20 év alatt? Az eredeti kérdés erről szolt, összefoglalni én is tudok, de el nem hangzott válaszokat továbbra se fogok tudni elolvasni, ha meg ellentmondások vannak azok az összefoglalótól még azok is maradnak.

2019. aug. 16. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!