Ha 16 évesen elkezdek eladogatni évente 600 000 Ft-nyi használt cuccomat s 26 évesen lesz így 6 millió forintom s veszek belőle egy parasztházat, lehet gondom a navval hogy honnan van a pénz?
Az a helyzet, hogy ha te MINDEN évben el tudsz adni 600000 Ft használt holmit, akkor valami nem stimmel az életedben.
Valószínűleg az, hogy fölöslegesen vesznek neked ennyit.
Erre tanácsolták azt, hogy EZENTÚL kérj inkább pénzt egy részük helyett.
Viszont a NAV alapból nem erre fog gondolni, hanem arra, hogy csalni akarsz.
Ezért aztán megnéznek először téged - és aztán azt, akitől ezeket kaptad.
Ha ott minden legális, akkor nincs gond.
Ha mégis találnak valamit, akkor meg van.
Még egy dolog: ezt max. 2-3 évig tudod eljátszani.
Egyszerűen lehetetlen, hogy 5 évnél idősebb holmit te jó áron eladj.
Én inkább úgy mondanám, hogy a bekerülési ár harmadát tudod átlagosan kihozni egy 2-3 éves dologból.
5 évesből a tizedét, 10 évesből semmit.
Harmadrészt: ne is reménykedj benne, hogy 10 év múlva valamit is érni fog az a pénz, amit ma összegyűjtesz.
Ha ma 6 millió egy ház, az 10 év múlva MINIMUM 15 millió lesz.
De inkább több.
Másik oldalról megközelítve:
- ha van használt holmid, ami már isten bizony sohasem kell, és rokonnak, ismerősnek sem - akkor azt add el nyugodtan. De maradjon mindig tartalékod, ha valamire szükség lenne!
- ha vannak ismerősök, akik állandóan fölösleges ajándékokat vesznek neked, akkor beszéld meg velük, hogy inkább pénzt adjanak.
- ha mindezekből összegyűlik pár milliód, azt már be kell fektetni. Ott viszont kockázat van! Ennek is járj utána.
- viszont MINDEZEKBŐL 99% eséllyel NEM fog összejönni egy házra való 10 év alatt. Még a töredéke sem.
"negatív hozzáállás"
Nézd: ha neked MINDEN EGYES évben több, mint fél millió ft felesleges holmid származik ajándékból, ott valami nincs rendben.
Nagyon nincs rendben.
Erre több lehetőség is van, és ezeket nagyjából leírtam.
Kérdező, kötözködhetsz itt össze-vissza, próbálhatod belőni, mit lehet, mit nem, a tutit mi sem fogjuk megmondani, azt ugyanis majd a NAV mondja meg egy próbavásárlással pl.
Az, hogy mi üzletszerű, mi nem, nem mi döntjük el, hanem a NAV - ennyi.
44-es szépen le is írta:
"Viszont a NAV alapból nem erre fog gondolni, hanem arra, hogy csalni akarsz.
Ezért aztán megnéznek először téged - és aztán azt, akitől ezeket kaptad.
Ha ott minden legális, akkor nincs gond.
Ha mégis találnak valamit, akkor meg van."
Jó csak itt ellentmondás van, mert ha nem kell nyilvántartást vezetni, honnan tudják kitől kaptam? S eszerint nekem se kell tudnom, nem is életszerű, hogy magánemberként sok éves cucaimrol pontosan tudom, honnan vannak, főleg ha kamaszként a gyermekkoromra nyulik vissza.
Lehet hogy pontosan senki se tudja, de véleménye sok embernek lehet s azt le is írhatja én meg reagálhatok rá. vagy nem szabad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!