Miért hajtogatják össze a pizsamáinkat takarítás alkalmával?
Nem szoktunk puccos hotelekbe menni,2-3 csillagos max, meg apartmanokba, de megőrülök, hogy napközben amikor elmegyünk várost nézni, jönnek takarítani és az ágyat is beágyazzák és a pizsamát összehajtják. Nem szeretem, amikor hozzányúlnak a ruháimhoz, más is van így ezzel? Ahol van a kis kilincsre akasztható "do not disturb", akkor azt persze kirakom, mert 4-5 nap alatt amúgy lesz tiszta kosz a szoba, na de ahol nincs...Így jártunk már Olaszországban, Szlovéniában, Ausztriában is.
Rosszul vagyok, főleg ha belegondolok, hogy mondjuk vegyszereket fogdosott, aztán azzal meg a ruhákat,brr...
Mi csak 4 csillagos szállpodába megyünk, de nekem nem baj. Èn minden ruha nemünket elteszek.
Tedd be a szekrénybe a pizside és ennyi. ìrd ki, hogy nem kérünk takarítást...
Mi egyszer Skóciaban voltunk ilyen "backpackers" szálláson. Becsekkoltunk, mondják, hogy ott náluk tilos a hálózsák. Jó, jó, OK. (Tud érdekelni mi tilos, úgy magyar módra.)
Na de olyan hideg volt júliusban, hogy a fogunk vacogott. Élő a hálózsákot, abban horpasztottunk. Másnap kirándulás, jövünk vissza, hát ezek begyűjtötték a hálózsákokat, me' az tilos. De mér' tilos? Csak. Mer. És csak a kicsekkolásnál adtak vissza.
Azóta sem tudom miért tilos.
Akkor egy régi kérdésedre választ kaphatsz #3-as.
Sok helyen azért nem engedélyezik, mert a hálózsákokat a szabadban is használták előtte az emberek, így azokban bogarak és egy csomó por/piszok/ lehet.
Na már most ezek nagyon kellemetlenek tudnak lenni. S a jövőben is kellemetlen perceket okozhat a következő vendégek esetében. Főleg ha valami bogár az új vendégre rámászik...
4.
Akkor miért nem azt mondja? Könnyen megmondhattam volna, hogy az gyakorlatilag egy zsír új hálózsák volt.
Örülünk, hogy megosztottad ezt velünk, kedves 3-as, de nem igazán értem, hogy ez hogy kapcsolódik az eredeti kérdéshez.
Kérdező, ha zavar, hogy bemennek, akkor csak akaszd ki a “kérem ne zavarjanak” táblát, vagy pakold be mindenedet a szekrénybe. Amúgy kicsit nekem is fura, h idegenek a személyes cuccaink között “turkálnak”, de ez van, nekik ez a dolguk.
"mert 4-5 nap alatt amúgy lesz tiszta kosz a szoba, na de ahol nincs...
Így jártunk már Olaszországban, Szlovéniában, Ausztriában is"
Szóval viszitek mindenhova a "koszos magyarok" jó hírét...
Köszönöm a válaszokat.
Természetesen elírtam, NEM lesz tiszta kosz a szoba. Éppen ez a bajom, miért kell takarítani miközben ott vagyunk, ha nincs kosz, morzsa, stb. Miután elhagyjuk a szállást, evidens hogy kitakarítanak az új vendég előtt.
Ha zavar , ne hagyd ott. Rakd a szekrénybe.
Nagy dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!