Amikor elutaztok, nem szoktatok azon gondolkozni, hogy jó lenne tudni, hogy milyen piperét ad a szállás? Lesz-e vasaló stb? Vagy mindenképpen visztek magatokkal mindent (sampon, tusfürdő, balzsam. )?
Vasalót sehol nem szoktak adni hotelbe. Néhol lehet kérni és hoznak fel...
Èn általában egy kicsi tusfürdöt viszek, de balzsamot és sampont viszek mert nem mindegyik jó a hajamra.
Voltam már olyan szállodában, ahol ott volt a szobában a vasaló és a vasalódeszka is.:-) Soha nem volt még szükségem rá, nem viszek magammal vasalandó cuccot utazásra. Ha nagyon kellene valami kifürkészhetetlen okból, ott a szálloda laundry-szolgáltatása.
Pipere attól függ, rövid, pár napos útra nem viszek, vagy csak kicsi testápolót, kézipoggyásszal utazom. Hosszabb útra, ha van feladott csomagom, akkor többnyire beledobom, sokszor alszom airbnb-szálláson, ahol nem mindig vannak tisztálkodószerek. Ha nincs nálam, meg a szálláson se, akkor sem történik semmi, sampont, tusfürdőt bárhol lehet kapni, nem egy komoly kiadás. Egy mikroszálas sporttörölköző pedig mindig van nálam.
Őszintén szólva utazásnál az ilyesmik érdekelnek a legkevésbé, egyik sem fontos és nem jelentenek megoldhatatlan problémát.:-)
Dolgoztam recepciósként, volt olyan, hogy a vendég vasalót szeretett volna használni, természetesen odaadtuk neki.
Még évekkel ezelőtt vettem egy picike tusfürdőt a dm-ben, mindig újratöltöm itthon és viszem magammal, illetve egy kis mikroszálas törölközőt is el szoktam pakolni. Legutóbbi szállásomon volt sampon, de mivel nem volt jó a hajtípusomnak, inkább vettem egyet, tényleg nem egy nagy összeg :)
Szállodától függ, van, ahol van vasaló, és van, ahol nincs. Egyébként sok helyne lehet kérni, ahogy kis hűtőt is, ha nincs a szobához alapból. Dolgoztam 3-4-5 csillagos hotelekben, szóval nem a hasamra ütve mondom ezt.
Utazáskor ezen én soha nem problémázok, mivel többnyire olyan apartmanba megyek, ahol nincs pipere.
Az utazás arra is megtanít, hogy a pipere kacatok legalább fele - amikről azt hiszed, nem lehet nélkülük élni - teljesen felesleges :-)
Nekem van egy kézipoggyászba való átlátszó piperetáskám, benne a legfontosabbak: kis tusfürdő, sampon, valami alap krém, dezodor. Fésű, kistükör, fogkefe, kis fogkrém, sőt alap manikűr készlet is. Utazáskor nem sminkelek, egyébként is csak alkalmilag. Vasalós holmikat lehetőleg nem viszek, de a legtöbb helyen lehet kérni vasalót, vagy megcsinálják a mosodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!