Van olyan rugalmas szállásadó, ahol nem 10-ig hanem du 15 óráig lehet maradni?
1 éjszakát töltenénk ott a párommal fixen, másnap a párom elmenne intézni a dolgát reggel 8-kor én pedig legkésőbb du 3-ig maradnék a szálláson. Természetesen nem ingyen. Vonattal utaznánk, nem autóval. Ez esetben mindenképp 2 éjszakát kell kifizetni vagy elképzelhető, hogy van olyan szállásadó aki rugalmas és tud mondani erre egy árat?
Nem szeretnék egyedül csámborogni, amíg a párom intézi a dolgát.
A cuccainkat sem szeretném cipelni fel alá.
Egy mosdóra, és internet elérhetőségre lenne szükségem még várok rá.
Milyen érdekes, felteszel egy bugyuta kérdést, amiben leirod hogy nem ingyen. Akkor egyeztetsz az adott szállás adójaval és kifizeted. Nagy kaland...
Az is milyen érdekes, hogy a válaszok után hirtelen te magad is szállásado lettél. Itt röhögünk az évfolyamtarsakkal ezen...
Egy biztos, borzasztó körülményes vagy. Én inkább aludnék egy bokorban, mint a te szállásodon. Lazulj már el ember.
9: mert ők nyilván előre tudják, hogy nincs kihasználva. De egy jobban pörgő helyen, nem tudják előre.
Ha te is szállásadó vagy, akkor ne legyél már ilyen értetlen.
Ha megkérdezted és kaptál választ, akkor mi a kérdés? Teljesen helyzetfüggő amúgy, én meg szoktam kérdezni mindig, hogy van-e korai érkezés/késői távozás, ha ilyenre van szükségem. Általában van rá mód.
Viszont az éjféli beengedés az picit más kategória szerintem, mert ott a vendég a lefoglalt szállásra szeretne bejutni, benne van az árban. Nálam ez alap, mert gyakran foglalok el úgy szállást, hogy pl. késő este érkezik a gépem, vagy este elmegyek színházba és utána megyek a szállásra. Természetesen előre tisztázom. De mivel általában vagy 24 órás portaszolgálat van, vagy önálló bejutás kóddal, ezért ezt a szállások túlnyomó többsége képes biztosítani, szóval ezt nem érzem extra szolgáltatásnak.
"Minden vendéget udvariasan fogadok, de az ilyen stílust, mint a tiéd, nem látom szívesen"
Akkor te sem vagy jó szállasadó. Mint ilyen tudnod kell kezelni a problémás vendégeket is, ha tetszik, ha nem. Mivel ő fizet, te szolgáltatsz. Persze diszkriminizálhatsz, csak akkor semmivel se leszel jobb... Nem csak az udvarias vendég a vendég.
11:
Ebben mi a bugyuta kérdés? Szerinted hajnali fél2-kor hogyan tudtam volna egyeztetni a szállásadóval?
Akkor volt időm szállást keresni és kíváncsi voltam, hogy mik a TAPASZTALATOK.
"Az is milyen érdekes, hogy a válaszok után hirtelen te magad is szállásado lettél. Itt röhögünk az évfolyamtarsakkal ezen..."
Elég gáz, hogy nektek ennyi jutott.
Mert szerinted úgy kellett volna kezdem a kérdést, hogy én mint szállásadó érdeklődnék, hogy?! A kérdés feltevése szempontjából abszolút nem volt érdekes, hogy nekünk Gyulán van egy apartmanunk. Csak mivel sok a l*zer hozzátettem, ha már ennyire okos itt mindenki.
Az, hogy mi megengedjük, hogy később menjen a vendég, később érkezzen az egy dolog, nem jelenti azt, hogy más is. Ezért érdeklődtem, hogy aki többet utazik mit tapasztalt. Én pl.nem szoktam sokat utazni, ugyanis egész nyáron dolgozom, ezért nem tudtam máshol mennyire rugalmasak ez ügyben.
12:
Ebben neked mi volt az értetlen?
Gyulán februárban nincs pörgés. De nagyon úgy tűnik, hogy ahol foglaltam ott sem, és nem is tudom elképzelni, hogy Mo-on annyira sokan utaznának ilyenkor apartmanokba. (Nem hotelszobáról van szó)
13:
"Ha megkérdezted és kaptál választ, akkor mi a kérdés?"
Ha megnézted volna látnád, hogy a kérdést 1:18 perckor tettem fel, nyilván nem ekkor egyeztettem a szállásadókkal. Csak kíváncsi voltam, hogy mik a tapasztalatok máshol.
"Viszont az éjféli beengedés az picit más kategória szerintem"
Akkor ezt kicsit gondolt át magadban, ugyanis ez nem Bp, nincs reptér, de még portszolgálat sem.
Ez egy apartman ahol, 14 órától 19 óráig van vendégfogadás (alap esetben).
Én nem a szálláson lakom, tehát igenis "extra szolgáltatás" ugyanis a város másik végén lakom, addig ne aludjak még a vendég meg nem érkezett, éjfélkor engedjem be, kulcsokat adjam át, adminisztráció, fizetés
Tehát miért is ne lenne ez "extra szolgáltatás", ha a vendég 5 órával később érkezik, mint a kiírt bejelentkezési idő.
Ne keverjük a szezont a fazonnal. Nem minden apartmanban van portaszolgálat 0-24-ben, nem mindenhol van reptér. Az önálló bejutást végképp nem szeretik sokan. Nekem tök kényelmes lenne, ha nem mennék oda 14 órára ahogy a vendég kéri, aztán jön 18 órakor és hasonlók de sok vendég IGÉNYLI a személyes fogadtatást. Nekem egyszerűbb lenne jóval, ha nem kellene adminisztrációval, kulcsok átadásával foglalkozni , vendégekre várni, de az a tapasztalat, hogy igenis várják azt, hogy valaki ott legyen és körbe vezesse őket.
14:
Megtörtént
15:
Hajnali 1:18 perckor kitől kaptál választ?
Megköszönném, ha megírnád ugyanis legközelebb akkor oda is foglalok.
Mint írtam kíváncsi voltam, hogy mik a tapasztalatok. Az egy dolog, hogy mi szállásadóként rugalmas vagyunk, kíváncsi voltam, hogy mások mit tapasztaltak ez ügyben.
16: Köszi
17:
Itt is azt írta a szállásadó, hogy el "KELL" hagyni a szállást, mégis engedte, hogy maradjak tovább a szálláson, fixen. 0 azaz nulla Ft-ért. Itt nem én vagyok körülményes, hanem sok válaszoló, aki fel van háborodva egy efféle kérdésen. Úgy tesztek, mintha februárban mindenki utazna, meg szállást keresne. Nem szezon közepéről beszélünk, hanem egy februári hétköznapról. Mi is csak "véletlen" megyünk, a vizsga miatt, de most őszintén ki utazik csak úgy random február közepén, hétköznap egy apartmanba? Hát nem sokan.
Mellesleg, rengetegszer volt már nálunk is, olyan hogy ki van írva hogy 10 óráig el KELL hagyni a szállást és 11 óra után én keltettem a vendéget, hogy elnézést...
Nehogy azt hidd, hogy ez mindenkinek olyan természetes. Sehol nem volt feltüntetve a lehetőség későbbi távozásra, nálunk sincs feltüntetve, megbeszélés kérdése. Pl. nyáron nincs erre lehetőség, amikor tényleg egyik vendég megy, másik jön de pl egy októberi kolbászfesztivál után nálunk sem KELL elhagyni 10 órakor, és nincs feltüntetve külön sehol.
"tehát maradhatsz, de fizeted kell érte."
Ez sem nyert, ugyanis ingyen maradhatok, írta a szállásadó, hogy nincs következő vendég, amin nem is lepődtem meg...
18:
Te vagy már helikopter.
13:
"Egy biztos, borzasztó körülményes vagy. Én inkább aludnék egy bokorban, mint a te szállásodon. Lazulj már el ember."
Senki nem is hívott meg a szállásunkra.
(Előző válaszban a 13:as a végén természetesen a 11nek szól)
19:
Teljesen egyetértek!
Rengeteg vendéggel találkoztam én is az évek alatt és mindig a vendégnek van igaza.
Egyébként nem tartom magam rossz vendégnek attól függetlenül, hogy most úgy alakult hogy nem hagyjuk el 10-ig a szállást csak 15 órakor legkésőbb, de ha hamarabb vége a vizsgának az is lehet hogy 12 órakor.
Nem sokszor szoktam utazni, pont amit mert sokat dolgozom.
Feltettem egy kérdést, amire sokan megsértődtek. Akinek nem inge ne vegye magára....
Szerintem semmi extrát nem kérdeztem, szimplán csak tapasztalatra voltam kíváncsi, hogy mások mit tapasztaltak, van lehetőség tovább maradni vagy sem. Még mindig nem szezonról van szó. Egy sima februári, hétköznapról.
Köszi Mindenkinek az értelmes (nem sok, de akadt) választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!